Een verrassende vlucht

Vrijdag 1 juli we gaan naar Ghana. Even na twaalven brengt Herbert, echtgenoot van Maria, ons naar Schiphol. Het valt voor Maria niet mee om voor vier weken afscheid te nemen van de drie kinderen: Eskil, Krister en Bente.

Na het inchecken gaan we lunchen en vervolgens naar de gate. Oma en opa kunnen gezien hun leeftijd via het snelle poortje voor de security controle en de instapcontrole. Daar wacht een verrassing we zijn geupgrade naar de business class en dat is een meevaller na alle spanningen van de vorige dagen.

De dames laten lang op zich wachten, intussen wordt ons alvast een drankje aangeboden. Dan zien we tot onze verbazing dat er op de plaatsen van de dames in de comfort class anderen plaatsnemen. Wat krijgen we nu weer? Eindelijk komen de dames bijna als laatste binnen en blijkt dat zij ook een plaats hebben gekregen in de business class.

Het is wel heerlijk om comfortabel te reizen en zeker wanneer je er niet voor hoeft te betalen. Heerlijk relaxed genietend van de door Jonnie Boer van Restaurant De Librije in Zwolle samengestelde maaltijden, stijlvol gepresenteerd op het Marcel Manders servies van de KLM. En natuurlijk ontvingen we het met veel tamtam door KLM aangekondigde toilettasje van Victor & Rolf en Maria kon haar verzameling Delftsblauwe huisjes uitbreiden met vijf stuks.

We vertrokken goed op tijd en kwamen voor schema aan. Snel waren we door de douane. Ook onze bagage kwam snel op één tas na en die kwam natuurlijk ook flink later. Vlot konden we door de bagage controle, zoals steeds mochten we doorlopen.

Buiten gekomen stond onze trouwe chauffeur Gideon te wachten, uitgedost met een
prachtige brace om zijn nek. Na weken onderzoek in het ziekenhuis, waarbij
Gideon klachten had over een druk op zijn borst, had een scan uitgewezen dat er
iets met zijn nek zou zijn. De brace is dusdanig dat hij met zijn hoofd achterover
de wereld moet bekijken. Of hij heeft de brace achterstevoren om of de voorkant
is te hoog. Niettegenstaande kon hij nog steeds prima chauffeuren. Het was
allemaal wel krap met vier personen op een autobank maar we bereikten veilig
ons hotel: Preda Guest House aan de Akosombo Road in Tema. Een keurig klein
hotel met lage prijzen. Een tweepersoonskamer kost 50 Ghcedis plus 7 Gh¢ voor
het ontbijt van de tweede persoon en een eenpersoonskamer kost 40 GH¢ inclusief
ontbijt, 1 € is 2,13 Gh¢.