TOCH NOG SNEEUW MET DE KERST!

Het was koud op 2e kerstdag. ’s Morgens regende het nog steeds zoals de afgelopen week en er was een harde wind. De houtkachel werd aangestoken en het werd behaaglijk warm. Het was inmiddels tegen twaalven en toen begon er natte sneeuw te vallen maar naar een half uur ging het echt sneeuwen en werd alles weer wit.

Helaas is het ’s avonds weer gaan dooien. Overmorgen, donderdag, is ons bezoek alweer voorbij en hopen we D.V. terug te vliegen naar Nederland. Dat wordt een afscheid voor in elk geval drie maanden want de familie gaat naar Hawaii voor verdere opleiding voor de zending. Ria en Herbert gaan nu kennis maken met de medische kant. Enkele dagen later vertrekt ook Marthe voor de algemene opleiding van 3 maanden en daarna praktijk voor 3 maanden op een van de locaties in het buitenland.
Ria zoekt nog steeds iemand die overdag op weekdagen bij Krister en Bente kunnen zijn om te helpen met hun schoolwerk en bij ze te zijn. Ria en Herbert betalen de vlucht naar Hawaii, maar het verblijf moet zelf betaald worden. Vanavond had Ria nog een heel gesprek met een Nederlandse jongedame, maar het heeft geen resultaat opgeleverd. Voor een jongedame die daarvoor tijd heeft is het een mooie gelegenheid om gratis op Hawaii te komen voor drie maanden, de verblijfskosten zijn niet zo hoog omdat je op de compound verblijft waar de onderkomens zijn en de maaltijden worden geserveerd.
Deze kerstavond is er een jong stel op visite, hij komt uit Amerika, vorig jaar is hij nog bij ons in Woerden op visite geweest. Hij heeft vier jaar terug Krister les gegeven op Hawaii. Daarna kwam hij op bezoek bij Ria en Herbert en heeft toen geholpen op Hörve het grote centrum voor jongeren waar Ria toen manager was. Dat beviel hem zo goed dat hij vorig jaar terug is geweest om weer met de jongeren op te trekken. Toen heeft hij een van de leidsters leren kennen, die nu zijn vriendin is. Daarom is hij nu in Noorwegen. Samen gaan ze op vakantie naar Nederland. Daarna reist hij door naar Amerika en gaat zij terug naar Noorwegen. Ze hebben hotelkamers geboekt in Amsterdam. We bespreken diverse dingen die ze zouden kunnen bezoeken en we nodigen ze uit in Woerden.