BEZOEK!

Woensdagochtend kwamen Juliet met echtgenoot en baby Dennis op visite. Dennis is vandaag 2 maanden oud en flink gegroeid, hij was 2,9 pond bij de geboorte en nu was hij al 5,9 pond en dat was goed te zien.

Al direct gaf Juliet de baby aan oma. Voor Ghanese begrippen zijn ze lang gebleven. Gewoonlijk willen de bezoekers geen drinken, maar Juliet wilde wel graag oma’s chocolademelk. Ze ging het maar meteen zelf maken, ze weet de weg bij ons thuis, we hebben haar wel gemist. Zij nam Tiny alles uit handen en was bereid om nieuwe dingen te leren. Ze zag direct dat we een nieuw gasfornuis hadden en vroeg waar de oude was, nu die staat nog in de schuur. Ze vroeg of zij hem mocht hebben, nu dat is prima maar dan moet hij nog deze week opgehaald worden. We hadden ook nog een elektrische tweepits kookplaat die van mijn moeder was geweest. Wij hebben hem hier nog niet eenmaal gebruikt, nu die wilde ze ook wel. Zaterdag laat ze het ophalen.

De afgelopen nacht heeft het weer flink geregend en geonweerd. Het was vanmorgen fris zo’n 24-25 graden. Veel kinderen hebben dan ook een vestje over bloesje en volwassen vrouwen lopen met een omslagdoek. De natuur begint al mooi te worden, ook de teakbomen lopen weer uit, maar het mooiste is nu nog de bloeiende bomen zoals op de foto. Onze nieuwe mangoboom was op twee uur gewaaid. Vanmiddag hebben de jongens hem dieper gepoot. De vijf oudste meiden zijn vanmiddag gekomen om de rommel in de tuin op te ruimen.

Het tweede bezoek zou deze donderdagmorgen om 10.00 uur plaatsvinden. Belinda een meisje met een behoorlijke handicap, ze kan niet lopen en zitten en praten, zou met haar moeder komen om kennis te maken. Toen de dames om 10 uur met de kinderen buiten gingen spelen en Tiny naar ze toe ging, bleek Belinda er ook te zijn. De moeder zou nog komen, ik ben benieuwd wanneer. Belinda had de grootste schik op de draaimolen het is een vrolijk meisje ze stak meteen haar hand naar me uit. Ik heb al foto’s gemaakt maar verdere gegevens heb ik nog niet. Het bleek later dat de moeder Belinda heeft gebracht maar was weggeroepen omdat haar moeder ziek was geworden en naar het ziekenhuis moest. Ze is deze dag niet meer teruggekomen, dus we hebben nog geen gegevens.

Totaal zijn er nu negen kinderen met een handicap: Isaac, Blessing, Edna die nog steeds niet is gekomen nadat haar moeder een hele tijd op reis is geweest, Sylvester die is opgenomen op de gewone dagopvang, Felix die vandaag naar het ziekenhuis was omdat er proppen in zijn oren zitten, Joanne merkte op misschien hoort hij wel slecht en is hij daarom agressief, dan hebben we Elizabeth die behoorlijk dominant is, de kleine Prince lag om tien uur alweer binnen te slapen, Christian heeft het geweldig naar zijn zin en dan als laatste Belinda die goed aan kan geven wat haar niet aanstaat bleek al direct deze morgen en die in 2018 kan worden opgenomen wanneer er budget is om verzorgenden aan te nemen.