DINSDAG 20 JUNI 2017

Vandaag is het alweer onze laatste dag hier in Noorwegen, morgen hopen we naar Denemarken te reizen. Voor Krister was het vandaag de laatste dag op de basisschool. Het was alleen nog afscheid nemen, de kinderen moesten om half negen op school zijn tot elf uur.

Ria was gisterenavond druk geweest en had o.a. een trommeltje met makarons gebakken voor de juf. Ook voor de klasgenootjes was er een traktatie. Tot elf uur deden ze allerlei spelletjes zowel binnen als buiten. We hadden besloten om samen met Ria, Krister weg te brengen. Krister gaat op een christelijke privé school en die school is in Ganddal een wijk van Sandnes. Krister moet elke dag 2x een uur reizen met bus en trein. De school heeft ook 3 jaar voortgezet onderwijs. Eskil was naar het voortgezet onderwijs op deze school geweest, vandaar dat Krister daar ook de basisschool heeft gedaan. Tegen elf uur heeft Ria met de rector gesproken en kreeg ze te horen dat Krister ook een plaats had gekregen op het voortgezet onderwijs. Dus wanneer ze in Noorwegen verblijven gaat Krister daar gewoon naar school en wanneer ze in Cambodja zijn krijgt hij zijn opdrachten en taken via internet.

Wij moesten dus onze tijd van half negen tot elf uur op een andere wijze doorbrengen. Dicht bij de school ligt een meer en daar hebben we omheen gewandeld. Het was een wandeling van 1½ uur, we hebben rustig gelopen.

Het was een mooie wandeling. Het weer was nogal dreigend maar het is droog gebleven. Af en toe kwam de zon ook even door de wolken heen.

Grote delen langs de kanten van het meer was meer moeras en daar groeiden allerlei gras soorten en bloemen en dat was erg mooi.

Tiny en Ria liepen rustig door en ik stopte steeds om foto’s te maken en liep daarna stevig door om weer bij de dames aan te sluiten.

 

 

Het meer is kleiner dan in Ålgård maar je kunt hier veel beter wandelen. Er is maar een klein stukje waar je tussen huizen loopt. Er waren meer wandelaars maar vooral vrouwen die hard liepen om hun slanke lijn te behouden. Er waren er die ons twee of drie maal voorbij kwamen. Om tien uur waren we dus rond gelopen en toen zijn we naar Sandnes gereden om koffie te gaan drinken. Voor Krister namen we een beker chocolademelk mee want daar had hij zich tevoren al op verheugd.

Om kwart over elf reden we terug en kon Krister aan zijn chocolademelk beginnen, toen we een half uur later thuis kwamen had hij nog een klein beetje, hij zei dat hij het zo lekker vond dat hij steeds maar een slokje had genomen.

We namen een paar boterhammen met kaas en daarna begon Tiny aan het avondeten, want als afscheid maakt Tiny voor vanavond weer een jachtschotel en daarvoor moet het vlees lang braden. Tussendoor is ze alvast aan het uitzoeken en inpakken voor de terugreis van morgen.

Aan het eind van de middag werden we verrast met ca. 200 T-shirts voor kinderen in diverse maten. De T-shirts zijn geschonken door Kongeparken, het attractiepark, voor de kinderen in Ghana. De shirts hebben verschillende leuke opdrukken.

Twee grote schalen met Tiny’s jachtschotel zijn er opgegaan. Bente was naar een verjaardag maar Marthe, Eskil en Krister smulden mee.