WOENSDAG 14 JUNI 2017

Het is vandaag een stralende dag met volop zon. Tiny en ik staan vroeg op en we maken ons klaar om naar de uitvoering van Marthe te gaan. De rest van de familie staat wat later op zoals gewoonlijk, maar toch rijden we op de afgesproken tijd, 9.40 uur, weg. Ruim op tijd arriveren we bij de grote moderne school.

Tien minuten voor tien mogen we de grote concertzaal binnen. We zijn niet alleen een grote groep klasgenoten en leden van de kerk zijn gekomen. Ik schat dat we met zo’n 80 personen zijn.

Marthe had een programma vastgesteld met verschillende zangstijlen: opera, musical, liederen Noors en Engels en als sluitstuk een jazzachtige song. Het was erg fijn om naar dit 20 minuten optreden te kijken en te luisteren. Ze zong alleen, met piano begeleiding door een lerares voor klassiek, met piano door een leraar voor liederen en een piano en contrabas voor de jazz. Dus ze had erg haar best gedaan om te laten zien wat ze kan.

 

 

 

Ze ontving een langdurig staand applaus en nu maar afwachten of de examen commissie het ook waardeert. Vanavond hoopt ze de uitslag te horen.

Na afloop werd Marthe omhelst door vrienden en natuurlijk door ouders, broers en zus en ons als grootouders.

In elk geval is de 2e fase van haar studie nu afgerond. Nu eerst een halfjaartje werken, dan een half jaartje naar YWAM in Hawaii en dan beslissen voor universiteit of iets anders.

Wij rijden weer naar huis voor koffie en door Tiny gebakken makarons (erg lekker). We genieten buiten op het terras van het mooie weer, het is behoorlijk warm in de zon.

We krijgen bericht dat onze kleindochter Lieke ook is geslaagd. Ze stond er na de schoolonderzoeken niet zo florissant voor maar heeft kans gezien om met het examen het eindcijfer behoorlijk op te trekken zodat ze nu een acceptabele eindlijst heeft.

Marthe laat ’s avonds weten dat ze morgen pas haar cijfer zal vertellen. In elk geval is ze geslaagd en daarom hebben we voor morgenavond maar in een restaurant gereserveerd.

Het is een prachtige mooie avond maar het is wel fris geworden. Het zou fijn zijn wanneer het morgen ook zo is want Bente gaat met school naar Kongeparken en Ria gaat er met Krister naartoe. Het is morgen een dag in Kongeparken voor scholen, maar Ria heeft daar goede connecties met de directie zodat zij er ook met Krister in mag. De consequentie dat Bente en Krister niet meer in het onderwijs staan ingeschreven doet natuurlijk dit soort situaties ontstaan. Bente wordt wel door haar oude school geaccepteerd maar Krister die in Sandnes naar school gaat hoort er niet meer bij. Krister had gisterenavond op school nog een avond met de ouders en kreeg een getuigschrift en een mooie plaat waarop alle leerlingen wat hadden geschreven n.l.: hoe Krister bij hen was overgekomen en dat was weer heel fijn. Kongeparken is het grootste familiepark in Noorwegen met meer dan 60 attracties en het is hier in Ålgård.

Helaas zegt Facebook: Willem het regent morgen in Ålgård neem je paraplu mee. Waar je ook gaat Google volgt je.