OPNIEUW OP REIS!

Na het bezoek aan Ghana in februari/maart is het een rustig en niet een reislustig jaar geworden. Wel hebben we diverse malen in Nederland korte onderbrekingen gehouden in Drenthe en op de Veluwe, maar door vooral ziekte van Tiny hebben we geen buitenlandse reizen ondernomen.
We besloten echter om onze kinderen en kleinkinderen in Noorwegen te bezoeken tussen hun twee buitenlandse verblijfsperioden in. In de 2e helft van november terug van een verblijfsperiode in Cambodja voor YWAM vertrekken ze 31 december naar YWAM Hawaï.
Buurman Visser bracht ons op 7 december om 11 uur naar Schiphol. Wij liepen vol verwachting vertrekhal 2 binnen maar daar kregen we te horen dat we in vertrekhal 1A moesten zijn. Dus we liepen met onze bagage naar vertrekhal 1 maar een vriendelijke grondstewardess vertelde ons dat we naar 1A moesten en dat is nog 5 minuten verder lopen. We kwamen in een heel nieuw gedeelte en uiteindelijk in een nieuwe vertrekhal waar we in konden checken. Het was er rustig en we waren snel door de veiligheidscontrole. Douane is er niet want het is voor de Schengenlanden vluchten.
Daarna zijn we eerst gaan lunchen. Onze vlucht ging om 14.55 dus we hadden veel tijd, maar aan het begin van de vertrek pier is een grote hal met goede stoelen en zelfs ligstoelen dus hebben we een poosje zitten lezen. Om twee uur gingen we naar onze vertrekgate. Het ging allemaal heel voorspoedig en vlot en voor de vertrektijd was iedereen aan board en gingen de deuren dicht. Buiten was het weer wat onstuimiger geworden. We vertrokken op tijd en hadden kennelijk wind achter want met een uur waren we in Stavanger.


In Stavanger stormde het flink maar dat hadden we al gemerkt in het vliegtuig. Het was niet koud zo’n 8 graden, maar ’s avonds en ’s nachts bulderde de storm flink rondom het huis van Ria en Herbert. Herbert had ons opgehaald en toen we om 17.00 uur binnen kwamen was het avondeten klaar, het rook lekker het was een Cambodjaanse maaltijd met rijst, groente en kip.
Om half zeven gingen Ria en Tiny al weer weg naar een Aloë Vera party. Het was begreep ik erg gezellig want het was na elf uur dat ze terug kwamen met hun aankopen. Maar ik begreep dat de nadruk niet te veel op het verkopen had gelegen maar meer op de gezelligheid met zelfs een kleine maaltijd.
Deze morgen werden we pas tegen half tien wakker, buiten was het een beetje wit geworden van de hagel en binnen loeide de houtkachel al weer. Zo’n houtkachel geeft een heel plezierige warmte, vooral bij deze storm en inmiddels vallende natte sneeuw.