DOOI!

Hoewel het maandag en dinsdag in Ålgård nog mooi wit was, bleek dinsdag toen we naar Sandnes reden dat er 5 km buiten Ålgård nagenoeg geen sneeuw meer lag. Het was weer overal groen.
Maandag was een rustige dag met veel lezen en binnen zitten.
Dinsdag gingen we aan het eind van de ochtend naar Sandnes o.a. om de kinderen op te halen maar ook om te proberen euro’s te wisselen voor Nkr. Dat is niet zo eenvoudig. Ria was maandagmiddag al naar de bank geweest maar daar deden ze dat niet. We hadden euro’s meegenomen die we nog overhadden van onze laatste Ghana reis. Maar het digitale tijdperk speelt ons parten, je kunt wel pinnen maar wisselen niet meer. Dinsdag gingen we naar de grote bankvestiging in Sandnes, maar ook daar kun je alleen maar Nkr. met je pinpas uit de automaat halen, we werden naar het postkantoor verwezen. Inderdaad daar konden we wel wisselen, maar het kost je wel 75Nkr. ofwel bijna 9 euro. Dus nu hebben we weer wat Nkr. in onze portemonnee en dat is wel makkelijk. Je kunt bij aankopen natuurlijk wel met je pinpas betalen, maar ook hier gaat men nog steeds niet met een pinapparaat kollekteren en voor het betalen van kleine bedragen is het toch wel makkelijk.
We haalden de kinderen op uit school en vervolgens zijn we naar een winkelcentrum gereden om te lunchen. Tegenover het zitje van onze lunch was een damesmodezaak en Tiny zag daar precies hangen wat ze nog zocht.
Dinsdagavond zijn we met zijn allen gezellig uit eten geweest en was deze dag ook weer voorbij en gaan we langzaam naar de kerst toe, de kalkoen is al gekocht en er is een begin gemaakt om te praten over het menu. Ik was in Woerden al verbaasd dat de Jumbo tot 21.00 uur open is maar hier zijn de supermarkten tot 23.00 uur open, ik dacht tot 19.00 uur maar het is van 7.00 – 23.00 uur blijkt. In dit kleine dorp zijn er 3 supermarkten waarvan twee onder aan de heuvel waar tegen het huis van Ria en Herbert is gebouwd.

Woensdagochtend dooit het hier nu ook flink, het regent en je kunt het meer niet zien door de bewolking of regen beneden. Dus het zal ook hier wel geen witten kerst worden.