ISAAC EN BELINDA!

Tegen het eind van ons verblijf in Ghana kregen wij visite van de Amerikaanse Judy Griffin. Zij woont het grootste gedeelte van het jaar in Ghana en is een oudere dame van onze leeftijd. Zij heeft een opvang van weeskinderen dicht bij Sunyani in Abesim. Zij kwam met twee Nederlandse meiden die wij eerder hadden gesproken aan het zwembad in het Eusbett hotel. Ze zijn enkele uren gebleven en hebben o.a. ook de opvang voor kinderen met een handicap bezocht. Met Judy bespraken we o.a. de situatie van Isaac die nieuwe beugels moet hebben voor zijn benen, aangezien hij de oude beugels is ontgroeid. Judy vertelde dat zij goede contacten had met een orthopeed. De maandag dat Solo ons wegbracht naar de bus in Sunyani heeft hij Judy bezocht en zijn ze samen naar de orthopeed gegaan om kennis te maken, zodat Solo eventueel met Isaac naar hem toe kan gaan om de situatie van Isaac te bekijken.

Dezelfde dag heeft Solo contact gehad met dokter Hannah in Kumasi om de situatie van Belinda te bespreken. Nog dezelfde dag werden we in Accra op de hoogte gebracht dat er in het Korle Bu Teaching Hospital in Accra mogelijkheden zijn om een CT Scan te maken. Dus wanneer er zich mogelijkheden voordoen kan er een onderzoek traject voor Belinda gestart worden.

Zaterdags is Solo de thuissituatie van Belinda gaan bekijken, deze is zeer slecht, nog slechter als in het gezin waar Grace uitkwam. De afgelopen vrijdag is Solo samen met zijn vrouw Regina op bezoek geweest. Ouders en kinderen hebben kleding gekregen en de vader ook schoenen. Het bleek dat Belinda de oudste van de vier kinderen is van deze vader. De moeder heeft daarvoor een kind gehad bij een andere man, welke haar samen met het kind heeft verlaten.

Aangezien het regenseizoen is gestart begon het onderkomen van gedroogde aarde tekenen van instorting te vertonen.

 

 

 

De grootmoeder van Regina wist nog een huis te huur en dat hebben Solo en Regina voor het gezin gehuurd. Ze zijn er meteen zaterdag gaan wonen. Gisteren heeft Solo een jaarhuur van 840 cedis betaald, ongeveer 180 euro, zodat het gezin voor een jaar onder de pannen is.

Op de foto’s ziet u het gezin in de nieuwe kleren, de vader heeft Belinda op schoot, dan drie foto’s van het oude onderkomen en als laatste de foto van hun nieuwe onderkomen.