WOENSDAG 7 JUNI 2017

Om vijf voor vijf liep de wekker af. Vijf minuten te vroeg, maar ja het is moeilijk om de wekker in te stellen; het is maar een klein wijzertje die in de richting van de wektijd wijst. Dus klaar maken, ontbijten en Tiny de laatste dingen uit de vriezer inpakken en wegwezen op weg naar Hirsthals in Denemarken.

We reden keurig op de geplande tijd van zes uur weg. Het was goed weer tot voor Osnabrückwant toen begon het te regenen en het is blijven regenen tot Hirsthals toe. Het waren zachte buien, flinke buien, harde buien en plensbuien en er was veel wind. Na een paar honderd kilometer gaf het alarm aan “storing in het emissie systeem” en dat terwijl ik voor vertrek de auto een service beurt had laten geven. Ja wat is dat voor storing? Iets met de vervuiling via de uitlaat? Tiny een WhatsApp naar Herbert. Waarschijnlijk een sensor bij de uitlaat, dat kan geen kwaad. Wanneer de auto langzamer gaat rijden wordt het een probleem aldus Herbert, nu dat is een opbeurende mededeling. Maar gelukkig geen problemen mee gehad en het lampje brandde alleen en knipperde niet zoals Tiny in de handleiding had opgezocht.

Na vier maal een korte stop in verband met de regen, kwamen we naar 978 km en 10uur en 45 minuten, dus om 16.45, gezond en dankbaar aan bij het Skaga Hotel in Hirsthals. Vanuit het hotel kun je de ferry’s zien.

We hadden kamer 1312 maar ik verstond 1315, dus met enige moeite maakte ik met sleutel 1312 kamer 1315 open en betrokken we 1315. We vonden het wel vreemd want de badkamer was ingericht voor invaliden. Nu was ik na bijna elf uur in de auto ook bijna invalide, dus ons ingericht in kamer 1315 en daarna nog wel drie maal hetzelfde ritueel, bij plaats in restaurant reserveren, naar de auto enz.

WIM

Om half zeven naar het restaurant en toen zag ik dat op de sleutel 1312 stond dus naar de receptie. Die begreep er niets van. Uitgelegd dat ik 1315 had verstaan, zij zei maar ik heb 1312 gezegd, ik zei maar ik ben met sleutel 1312 kamer 1315 binnengekomen, nu dat begreep ze helemaal niet. Ik zei: nu zeg het maar gaan we naar 1312 of blijven we in 1315. Nee blijven in 1315, nu dan moet je een andere sleutel geven en omboeken want je hebt het restaurant gereserveerd op 1312. Ze begreep het allemaal niet zo en bleef maar rommelen, mij een zorg uiteindelijk had ik sleutel 1315 en ik moet zeggen dat de deur wel makkelijker open ging met die sleutel.

TINY

Vervolgens naar het restaurant die ook niet begrepen dat de reservering voor 1312 moest worden veranderd naar 1315 omdat de receptie de wijziging niet had doorgegeven. Het panorama restaurant had een fraai uitzicht over Hirsthals en de haven. Maar we hebben heerlijk gegeten: eerst een carpaccio en als hoofdgerecht lams vlees.

Toen we terug waren op de kamer voelde ik me toch wel moe. Niet zozeer lichamelijk maar meer mijn ogen, waarschijnlijk van het turen in de regen. Dus ben ik maar naar bed gegaan en heb heerlijk geslapen.