VRIJDAG 16 JUNI 2017

Vanmorgen flink uitgeslapen, het was gisterenavond laat geworden. Het is vandaag een bewolkte maar droge dag, af en toe komt de zon even schijnen. Plannen zijn er niet voor vandaag en we hebben ook niet zo’n behoefte om uit te gaan. Genieten van het uitzicht is voor ons ook ontspannend en verder wat lezen of bezig zijn op de laptop. Vanuit de woonkamer hebben we een fraai uitzicht en kunnen we veel van de omgeving zien. De foto geeft maar een klein stukje van het uitzicht weer, de woonkamer heeft grote ramen waarachter ik veel zit in een luie stoel. Af en toe gaan Bente en Krister springen op de trampoline.

Zo we hebben weer voor een jaar jam. Na de lunch zijn Tiny en ik boodschappen gaan doen, de jam kopen we altijd in Noorwegen. De jam bevat veel meer fruit en is erg lekker. We hebben weer 6 grote potten van een kg. gekocht. Boodschappen zijn hier veel duurder dan in Nederland: een pot met 1 liter Griekse yoghurt kost ruim € 5 en een pak melk van 1½ liter ruim € 3.

Vleesproducten zijn nog veel duurder dan in Nederland. Ik zag een rack liggen met spare ribs en dat leek me wel wat, maar toen ik de prijs van meer dan €20 zag voor een stuk van 40 cm. heb ik het maar snel weer teruggelegd. Krister had gisterenavond spare ribs en die zagen er zo lekker uit dat het me wel wat leek voor vanavond.

Dus voor een tasje boodschappen ben je al snel € 100 kwijt. Noorse zalm kost hier ook duurder dan b.v. bij de Aldi waar wij de Noorse zalm kopen.