AFSCHEID!

Aan alles komt een eind, niet alleen aan ons bezoek maar ook aan de lange slapeloze nacht. Gisteren om 07.00 uur begon naast ons de kerk, nu dat is prima, maar niet op deze wijze en zo lang. Het was een gigantische herrie en het duurde tot half vier de afgelopen nacht. Dus we konden niet slapen, op een gegeven moment zijn we er maar uit gegaan. Ik heb tegen drieën nog even over de muur gekeken, nu het is niet te geloven maar de kerk zat helemaal vol. Zelfs vrouwen met hun kindje op de rug.

 

 

Het is geen wonder dat ze hier overdag liggen te slapen. Solo had ook niet kunnen slapen en was er ook uit gegaan. Ik zei tegen hem had je niet kunnen zeggen dat er vannacht een dienst was? Wanneer we dat hadden geweten waren we vrijdag naar Anamabo gegaan voor een strandvakantie. Hij zei dat hij van niets wist, ik antwoordde nu dan ben je wel een mooi lid van de kerk die niet eens weet wanneer er diensten zijn. Dus we voelden ons vandaag niet geweldig.

Om één uur zijn we toch maar naar Sunyani gegaan want we hadden Solo, Regina en de kinderen uitgenodigd voor een lunch als afscheid. Toen we weg gingen waren er aan beide kanten van de hoofdweg al allemaal stoelen neergezet en was er al een band aan het spelen. Er waren dus twee begrafenisfeesten en kennelijk van belangrijke personen want aan beide kanten stonden zo’n 200 of meer stoelen. Dus we dachten dat zal wel weer een dolle boel worden vanavond en inderdaad toen we terugkwamen was het weer een geweldige herrie. Maar toen begon het te onweren en het waren een paar flinke klappen, bij de eerste klap schrokken we flink. Maar het is meteen stil geworden, nu het onweert en (nog) niet regent.

Maar onze lunch was gezellig, eerst wat drinken en daarna een maaltijd en als afsluiting nog een ijsje. We plaatsen de foto’s bij dit stukje.

Ja we hebben al gepakt want morgen is het zondag. Dat wordt al om 8uur luisteren naar de ochtenddienst en om 15.30 uur naar de avonddienst dit door de zomertijd. Maandag dus om zes uur ’s ochtends vertrekken met de bus van Sunyani naar Accra. Helaas wordt er niet meer gevlogen anders hadden we dat gedaan. We blijven de nacht over in Accra en hopen dinsdagavond naar Schiphol te vliegen waar we woensdagmorgen tegen zeven uur hopen te landen.

Wij wensen de lezers een goede en gezegende zondag!