WAARDERING!

Op deze “Goede Vrijdag” laten wij u opnieuw iets lezen over onze kinderen met een handicap. We doen dit door twee stukjes te kopiëren uit de blog van Joanne (op de laatste foto helemaal rechts). Bij deze wil ik ook mijn waardering laten weten voor het werk van Nienke en Joanne. Door hun inzet is er structuur en continuïteit ontstaan in de opvang van kinderen met een handicap. Bij de stukjes plaatsen we enkele foto’s ter verduidelijking. Het eerste stukje is van 28 maart en het tweede stukje van 11 april:

‘We zitten hier nu 6 weken. Nog 1,5 week en dan zijn we gewoon al op de helft! In de tussentijd is er weer een nieuw jongetje bijgekomen op de gehandicaptenopvang. Christian van 10 jaar, hij ziet er een stuk jonger uit, en is nog nooit naar school of iets dergelijks geweest. Eigenlijk zouden er na Prince geen nieuwe kinderen meer bijkomen tot januari. Nienke en ik vonden dat we er nu nog wel een kind bij konden hebben, en vooral gezien zijn situatie dat hij al tien is en elke dag thuis zit. Vorig week is er ook nog een dag een meisje komen kijken, ze kon niet lopen, en leek op dat jongetje wat bij ons is en spastisch is. Later hoorden we van de Hamminks het verhaal van het meisje, dat ze normaal is geboren en ook nog naar de basisschool is geweest. Op den duur ging ze steeds vaker vallen, en ondertussen kan ze niet meer lopen, praten en is ze niet meer zindelijk. Ze komt uit een arm gezin van 5 kinderen met een heel laag inkomen, de moeder kan nu niet meehelpen met farmen omdat ze de hele dag voor Belinda moet zorgen. Zulke verhalen zijn heftig om te horen, en dan zou je ze allemaal wel willen helpen. Gelukkig komt er nu hulp voor het gezin, maar Belinda kan niet eerder worden opgenomen helaas.”

 

“Bij de gehandicaptenopvang heb ik het nog steeds prima naar mijn zin! Met Christian, het jongetje waarover ik de vorige keer schreef dat hij erbij is gekomen gaat het erg goed, hij begint al wat actiever te worden en laat meer van zich horen. Zijn moeder had ook al aangeven dat hij thuis actiever was, dus dat is erg fijn om te horen! We zijn erg blij met de begeleidsters die aan het begin toen we hier waren zijn aangenomen, ze doen hun werk erg goed en we hebben er erg veel plezier mee! Het is soms erg leuk om te zien hoeveel zij zelf kunnen genieten van het bouwen van een toren terwijl dat eigenlijk voor de kinderen is bedoeld haha. Met de andere kinderen gaat het ook erg goed! Vandaag heb ik een dagje geobserveerd in een van de klassen van de Day Care, dat is de een na oudste klas waarin kinderen van vijf jaar zitten. Erg leuk om eens te zien hoe zij les krijgen, en ze krijgen al echt les en kunnen (redelijk) lezen en schrijven dus ze zijn al verder dan de vijfjarigen in Nederland. En alles gewoon nog met een krijtbord, dus niks smartboard en een eigen kastje met spullen onder je tafel, want de kinderen zitten gewoon in houten bankjes.”