GEZELLIG!

Plannen of informatie geven gaat tegenwoordig schijnbaar anders. We verwachtten dat de vrijdag wat saai zou worden. Dus we hadden ons helemaal ingesteld om veel te lezen. Beiden hadden we weer boeken gedownload op onze E-reader. Het weer is ook somber, het is vandaag zaterdag alweer de derde dag met Noors-weer; regen, donker en bijna geen uitzicht naar beneden. Even brak de lucht open en konden we de zon onder zien gaan, dat was tegen drieën.

Maar toen ontstonden er plotseling activiteiten in huis: Herbert ging aan het koken en de tafel werd feestelijk gedekt. Het bleek dat er gasten zouden komen, een jonge dame uit de kerkelijke gemeente die ook in Hawaii was geweest samen met haar vriend. Het waren heel aardige jonge mensen en zo zaten we na een tijdje gezellig met zijn tienen aan tafel.

Toen kregen we ook te horen dat de Engelse grootouders die avond zouden komen. Dus om zeven uur kwamen ze en dat is voor Tiny en mij wel fijn, het werd zo een gezellige avond. Er werd uitvoerig gesproken over het kerstdiner en hoe de kalkoen moest worden gebraden. Het blijkt dat de kalkoen die 7,5 kg weegt wel zo’n 3,5 -4 uur in moet braden. Nu ja we wachten wel af hoe het gaat worden. Er komen nog andere gasten en die nemen ook weer vlees mee we denken lamsvlees en buikspek, kennelijk Noorse specialiteiten.
Al pratende kwamen we er achter dat het echtpaar met de kerst alleen hun dochter op visite had, dus werden er nog drie personen uitgenodigd, waardoor we op 15 personen komen. Vandaag horen we of ze zullen komen, want eerst moet er met de dochter overlegd worden. In Noorwegen en in vrijwel alle Christelijke landen is kerstavond het belangrijkste en dat is zondagavond. Daarom hebben we zondagmiddag om drie uur kerk, zodat er gelegenheid is om daarna met elkaar het kerstdiner te houden.
Op 1e Kerstdag hopen we naar de Baptistengemeente te gaan, net als twee jaar geleden toen we hier waren, opnieuw is er een bijeenkomst met de ouderen met een etentje. Ria en Marthe hopen dan te zingen tussen de gangen van de maaltijd.
Zaterdagochtend kwam Thomas langs om eigengemaakte appelsap te brengen. Thomas is een vriend van Herbert en we kennen hem al heel lang, hij heeft nog bij ons gelogeerd toen we aan de Utrechtsestraatweg woonden.
Inmiddels is het boodschappen lijstje opgemaakt want vanmiddag sluiten de winkels tot woensdag, maar dat zal in Nederland ook wel zo zijn. Dus gaan Ria en Tiny nu, rond het middaguur, boodschappen doen.