DONDERDAG 15 JUNI 2017

Het weer is deze morgen nog steeds goed; blauwe lucht en witte wolken. Wel waait het flink maar misschien dat het op deze hoogte toch meer waait dan beneden in het dal. Dus het ziet er goed uit voor het dagje in Kongeparken van Ria, Krister en Bente. Tiny en ik hebben vanmorgen flink uitgeslapen, Tiny voelde zich erg moe.

Het blijkt dat Krister en Bente zich vermaken, ik denk dat voor Ria wel saai is zo alleen. Maar gelukkig blijft het weer goed. Tiny belt Ria en die verteld dat het park om vier uur dicht gaat en dan komen ze naar huis.

Voor ons is het een rustige dag, Tiny heeft lang buiten gezeten maar in de middag waaide het haar ook te hard. Ik wilde buiten gaan lunchen maar de kaas waaide van mijn brood dus ben ik maar weer naar binnen gegaan.

 

 

 

Het schoot Tiny vanmiddag plotseling te binnen dat ze gisteren nog een jurk had gekocht. Ik vroeg gisteren nog heb je nog wat gekocht of ben je alleen wezen pinnen? Ik vind de jurk goed staan en zei dat ze hem mooi vanavond aan kon doen tijdens het etentje voor Marthe. De prijs was erg laag want de korting was 50% van 50%, volgens mij is dat een korting van 75%, dus wanneer ze morst tijdens het eten is het nog geen ramp. Nog even en dan krijg je hier geld toe. Op maandagmorgen tot 12.00 uur is de benzine ook een stuk goedkoper, dus maandagmorgen hebben we de tank weer volgegooid. Ik vroeg Herbert waarom op maandagmorgen: na de vrije dagen rijden ze maandagochtend naar hun werk, zien de pompen (de snelweg E39 loopt dwars door Ålgård) en denken: o ja ik moet tanken en wanneer ze dan ’s middags terug langs komen, op weg naar huis, en gaan tanken is het een stuk duurder.

 

Om half zeven vertrokken we naar het Big Horn Steak House in Sandnes, het zat er vol en dat is een goed teken, maar wij hadden gereserveerd en er stond een tafel voor 8 personen voor ons klaar. Na een paar minuten kwam Marthe ook binnen en nam plaats. Nadat we een drankje hadden besteld werden we toch wel nieuwsgierig naar de uitslag ze vertelde uitvoerig over de toelichting die de beoordelingscommissie had gegeven en toen hoorden we eindelijk dat ze een 5 uit of 6 had. Het maximum in Noorwegen is een 6 en er worden alleen hele punten gegeven, dus in Nederland zou het ter vergelijking een 8+ zijn en dat is een mooi resultaat. Tiny geeft haar de envelop met inhoud van ons, ze is er zenuwachtig van want de envelop trilt en is niet scherp op de foto.

Voor ons ligt een gezellige avond, het eten is prima, en we genieten en brengen drie uur door in het restaurant. Er zijn in het restaurant meer ouders met een zoon of dochter die zijn geslaagd. Buiten regent het en nieuwe gasten komen nat binnen maar wij zitten lekker droog en wanneer we weg gaan is het buiten ook droog maar op weg naar de auto begint het opnieuw te regenen.

We nemen afscheid van Marthe, Herbert brengt haar naar haar appartement. Wij gaan met onze auto terug naar huis, maar dan blijkt de E39 afgesloten te zijn en moeten we binnendoor, zelfs over een gedeelte alleen voor fietsers terugrijden. Maar er staan op enkele plaatsen personen om de weg te wijzen of om aan te geven dat je nu een weg in mag waar je gewoonlijk niet mag rijden. We hadden in het restaurant besloten om thuis koffie te drinken, thuis gekomen leek het ons toch niet zo verstandig om op deze tijd, 11 uur, nog koffie te drinken.