EINDELIJK REGEN!

Regelmatig was het de vorige week bewolkt en steeds hoopten we op regen. Toen we zaterdag terug kwamen van het zwemmen als Nederlandse kolonie was het erg benauwd warm het was om 17.00 uur 38 graden. Maar over zaterdag en ook zondag hoop ik nog te schrijven.

Zondagavond verzamelden zich donkere wolken en waren er zand stormen en onweer maar geen regen. Maar om tien uur toen ik al in bed lag begon het opnieuw flink te waaien en te onweren. Tiny heeft snel de ramen dicht gedaan en de kussens van de tuinstoelen naar binnen gehaald. En toe begon het toch onverwacht heel hard te regenen en een geweldig onweer brak uit. Dit is tot een uur of drie de afgelopen nacht doorgegaan. Vanmorgen stonden er grote delen op het terrein blank zoals u op de foto kunt zien.

Om een uur of zes viel de stroom uit en dit duurde tot twee uur deze middag. Dus op onze laptop werken was er niet bij. Maar we waren blij dat het flink had geregend en verwachten dat over twee tot drie dagen het terrein weer helemaal groen is. Een flinke bui en het gras groeit als kool.

Echter in de loop van deze morgen drong tot ons door dat er zich een ramp had voltrokken. Het was gisteren in grote delen van Ghana slecht geweest met onweer en zware regenbuien. Zondagmiddag waren er in Kintampo veel jonge mensen in de poel onder de waterval aan het baden. Het is een geliefde en prachtige plek in de natuur en de Nederlandse dames hebben ook het voornemen om er waarschijnlijk komende zaterdag naartoe te gaan. Er was gisteren een grote groep Senior High Scholieren uit Wenchi, een uurtje van hier in de richting van Kintampo. Ook daar was het slechtweer maar om een uur of drie zondagmiddag werd het rustiger en ging men weer zwemmen. Om halt vier kwam er echter een grote boom van het woud bij de top van de waterval naar beneden. U krijgt een beetje een indruk van de eerder door mij gemaakte foto’s tijden een van de vele bezoeken die Tiny en ik daar gebracht hebben.

De boom viel op de spelende jongeren in het water. De laatste berichten spreken over 20 doden waaronder 18 scholieren van de betreffende school en verder nog een 30 gewonden. Op de laatste foto ziet u de boom in het water liggen.