WOENSDAG 21 JUNI 2017

Vandaag beginnen we aan onze terugreis. Ik heb de afgelopen nacht slecht geslapen. Tiny is al enkele dagen aan het hoesten, het is een vervelende hoest en wanneer ze hoest doet haar hele lichaam pijn. Dus toen we naar bed gingen lag ze erg te hoesten, later viel ze gelukkig in een rustige slaap. Helaas kon ik toen niet meer in slaap komen. Maar na flink douchen voel ik me toch prima om de terugreis te beginnen. Het was goed weer om te rijden, bewolkt maar met een fijne temperatuur. Herbert merkte op dat na de bergen het weer dikwijls anders zou zijn en dat was ook zo het was prachtig zonnig weer.

Om 11.40 uur vertrokken we en dat is ruim op tijd. De veerboot gaat om half vijf, maar je moet er om half vier zijn en het is 3½ uur rijden. Onderweg één sanitaire stop gemaakt, helaas was er geen zicht op de prachtige fjorden. Je doorkruist het gebied met heel veel bekende grote fjorden en heel veel tunnels. We hebben de tunnels niet geteld maar het zijn er meer dan tien, de kortste 200 meter en de langste 3200 meter. Ook de natuur is erg mooi. Je ziet langs de kant veel paarse lupinen, ook bij onze stopplaats waren er veel lupinen. Op de foto zie je bovenin nog een stukje van de E39 die helemaal doorloopt tot aan de veerboot.

 

 

Tegen drie uur waren we bij de boot, het inchecken gaat steeds efficiënter want toen we langs het hokje reden had hij onze boardingpassen al in de hand, zonder dat we onze reservering hadden getoond. Kennelijk scannen ze het autonummer. Tiny was behoorlijk ziek en bleef in de auto en stuurde even een WhatsApp naar Ria dat we bij Color Line waren.

Ik liep een beetje rond en maakte foto’s, er lag een groot cruise schip in de haven. Onze veerboot kwam binnen en die is ook flink groot. Het duurt altijd meer dan een half uur voordat je de veerboot op mag rijden.

 

 

Deze maal stond onze auto op dek 6, maar wij zaten heerlijk op de kop van dek 8 in het restaurant waar weer een groot buffet stond aangericht. Het is niet goedkoop maar wij vinden het prettig zitten en tijdens de vaartijd van 3 uur en 15 minuten loop je af en toe naar het buffet of de bar, want er is ook naast overvloedig eten ook frisdrank, wijn bier, koffie, thee enz.

Iets na 8 uur waren we in ons hotel dat op 350 meter van de terminal ligt. Tiny is direct naar bed gegaan. Maar om negen uur lag ik er ook in, na de wekker op kwart voor zes gezet te hebben.