KINDERHULP! (3)

De kinderen met een handicap waren op deze woensdagmorgen zoals gewoonlijk om 10.00 uur een uurtje aan het buiten spelen. Vandaag was Felix niet aanwezig hij was voor controle naar het ziekenhuis en Edna is nog steeds koortsig.

Dus zien we op de draaimolen Blessing, Elizabeth en Isaac, terwijl Prince op de grond zit. Isaac had vandaag nieuwe schoenen aan, maar daar konden de beugels niet in begreep Tiny later. Lijkt me dus niet zo handig om zo maar iets te kopen zonder de consequenties onder ogen te zien. Tiny heeft gevraagd of zijn oma morgen de beugels mee wil nemen, dan kunnen we eens kijken of er een oplossing is. Zonder de verstevigingen van zijn benen kan Isaac helemaal weinig beginnen. Op de foto zien we dus bij het draaimolentje de drie hulpen die het straks moeten doen. De oma van Isaac, Zinabu en Ernestina, Nienke staat erbij of het goed gaat. Ik zie vanaf ons terras ook dikwijls dat het erg hard gaat met het draaien, met Isaac erbij kan dat natuurlijk niet.

Joanne is in klas 1 het meisje Sylvester aan het observeren. Joanna en Nienke moeten adviseren of we Sylvester in de gewone dagopvang kunnen laten of dat het beter is om haar naar de speciale dagopvang terug te plaatsen. Wanneer ik zie wat er allemaal gedaan wordt in de speciale dagopvang en de aandacht die deze kinderen krijgen dan denk ik dat ze zich daar misschien wel beter en sneller zal ontwikkelen. Op de gewone dagopvang zouden de leidsters in groep 1 wel wat creatiever mogen zijn, maar dat zit er in Ghana niet zo in. Hoewel Ernestina en Zinabu wel heel enthousiast de instructies van Nienke en Joanne opvolgen.

Prince is op deze woensdag, zijn 2e dag, al aardig gewend. Prince is de jongste van de kinderen met een handicap. Ernestina was druk met de bal met hem bezig tijdens het uurtje buitenspelen. Ook Nienke ging nog even met hem met de bal spelen en ging daarbij in het zand op de grond zitten. Zinabu zei, Nienke je wordt helemaal vuil. Maar daar zit Nienke niet mee, daar is de was goed voor antwoorde ze. Prince is nog wel een beetje bang, maar dat is te begrijpen er komen zoveel nieuwe dingen op hem af.

Nienke nam hem op schoot op de schommel en Zinabu ging ze voorzichtig aanduwen. Prince glunderde helemaal; dat vond hij wel fijn. Om twaalf uur was hij zo moe dat hij alweer sliep, maar nu hadden ze hem vooraf zijn eten kunnen geven.

Wanneer nu blijkt dat er steeds enkele kinderen niet kunnen komen en dat is wel begrijpelijk bij deze kinderen, dan gaan we overwegen om Christian ook maar vast te laten komen. Wellicht is dat ook wel goed ten opzichte van Elizabeth omdat Christian ouder is. Elizabeth is in de huidige situatie de dominantste, alhoewel Isaac niet alles van haar accepteert en vooral Isaacs oma haar goed in de gaten houdt bij Isaac.

Vandaag maar twee stukjes want ik zit in verband met de verkiezingen in Nederland toch iets vaker op internet.