BELINDA!

Tegen vijf uur op deze donderdagmiddag kwam de moeder van Belinda met een kleintje op haar rug om het verhaal over Belinda te doen aan Solo. Onder tranen begon ze te vertellen. En nu ik het verhaal ken zijn Tiny en ik geschokt en weten niet wat we er mee aan moeten. Belinda is geboren op 23 april 2008 en is het derde kind van Theresah Kuruwaa en vader Isaac Twum. Ze is gezond en zonder problemen geboren, ze is naar de ‘31ste December Day-care’ geweest. Dat is de Day-care die tegenover onze Day-care ligt. Deze Day-care was onderdeel van over het hele land verspreidde Day-cares van dezelfde naam, die zijn opgericht door de echtgenote van de voormalige dictator Rawlings. Deze Day-cares waren ook bedoeld voor kans arme kinderen en mevrouw Rawlings financierde deze. Helaas zitten deze Day-cares na de overgang naar een democratische regering nu zonder inkomsten en verpauperen dan ook. Daarna is Belinda nog naar klas 1 van de basisschool geweest. Maar op de leeftijd van zes jaar en in de eerste klas begon Belinda te vallen en dat werd steeds frequenter. Totdat ze op een gegeven moment niet meer kon lopen. Rooms Katholieke zusters gaven geld om haar naar het Komfo Anokye Teaching Hospital in Kumasi te laten gaan voor onderzoek en verpleging. Maar dit heeft geen verbetering gebracht. Belinda kon gewoon praten, maar sinds een jaar kan ze ook niet meer spreken. Ik ben niet thuis in medische zaken, maar naar mijn mening moet er iets met haar hersens aan de hand zijn. Helaas kan hier geen scan gemaakt worden, Ghana beschikt niet over dergelijke apparatuur. Met Solo heb ik afgesproken dat hij dokter Hannah Yeboah gaat bellen over de situatie.

De gezinssituatie maakt de situatie nog hopelozer. Het gezin heeft vijf kinderen, het jongste kind is één jaar en zit op onze dagopvang, niet bekend was overigens dat ze een zus had als Belinda. Het kind tussen Belinda en dit jongste kind zit op de basisschool. Het hele gezin woont in één kamertje en is zeer arm en dat was goed te zien aan de moeder. Het gezin moet rond komen van 60 GHcedis per maand, dat is momenteel 13 euro, per maand dus. Nu het regenseizoen begint kunnen ze yam poten en bereiken ze misschien, dat hopen ze, een top van 80 GHcedis per maand. Belinda moet nog tot medio januari wachten om bij ons naar de dagopvang te kunnen. Belinda is volledig hulpbehoeftig en plast ook weer in haar broek, dus de moeder moet continu bij haar zijn en kan niet gaan farmen om zo het inkomen iets te vergroten. Vanavond hebben we Nienke en Joanne op de hoogte gebracht zodat zij ook samen kunnen praten of er een oplossing is. Naar onze mening moet Belinda prioriteit krijgen om geplaatst te worden. Maar met straks, na het vertrek van Nienke en Joanne, slechts twee enthousiaste medewerkers waarva Ernestina betaald wordt vanuit de gewone dagopvang en Zinabu door Tiny en mij. Een oplossing zou kunnen zijn om zo snel mogelijk te proberen om een extra, gemotiveerde, kracht aan te nemen die nog kan worden opgeleid en beoordeeld door Nienke en Joanne, maar daarvoor zijn er geen financiën beschikbaar.

Eén gedachte over “BELINDA!

  • 25.03.2017 om 10:20
    Permalink

    hoi,
    Na alle berichten(droevig en verblijdend) te hebben gelezen, begrijpen we dat jullie tijd aldaar bijna weer verstreken is. We wensen jullie een goede zondag,een voorspoedige reis en God geve een behouden aankomst.We hopen jullie in gezondheid weer te zien!!
    groetjes,Jannie en Arie.

Reacties zijn gesloten.