ZATERDAG 10 JUNI 2017

Vandaag houdt Ria een verkoping van veel kleding en speelgoed die ze niet meer nodig hebben.

Er moet een grote opruiming gehouden worden want het huis komt gemeubileerd in de verhuur voor een tijdje.

Ria, Herbert, Krister en Bente hopen binnenkort te vertrekken naar Cambodja. Zo mogelijk vertrekken ze nadat wij terugreizen naar Nederland.

Ze hopen te gaan arbeiden op en vanuit de compound van YWAM in Cambodja. Dat is Youth With A Mission ofwel Jeugd Met Een Opdracht. YWAM heeft 1200 zendingsposten verspreid over de wereld. Ria en Herbert hopen naar de post in Poipet te gaan.

Herberts taak is het verbeteren van de onderwijssystemen daarvoor heeft hij programma’s ontwikkeld met een Nederlands bedrijf waarvoor hij blijft ontwikkelen en die hem ook ondersteuning wil geven in zijn nieuwe taak. Ook gaan de gedachten van YWAM uit naar het opzetten van een IT trainingscentrum.

Ria’s taak zal meer liggen op het facilitaire terrein zoals de opvang, het onderbrengen en de verzorging van nieuwe vrijwilligers enz.

Bij YWAM en ook meerdere andere zendingsorganisaties worden geen salarissen betaald en moet er betaald worden voor onderkomen en verzorging.

Enkele jaren terug hebben zij de opleiding gevolgd op de Universiteit van YWAM in Kona Hawaii, waarna zij praktijk hebben opgedaan in Palau de eilanden groep van 340 eilanden in de Grote Oceaan. Zij verbleven daar met hun vier kinderen op het meest zuidelijke kleine eiland Angaur. Een eiland met ruim 100 bewoners, Herbert gaf daar les en Ria organiseerde een vrouwen gespreksgroep.

In afwachting van hun roeping zijn ze dit jaar opnieuw een half jaar naar Kona in Hawaii geweest, nu met alleen de jongste twee kinderen. Ria en Herbert hadden nu een taak in de organisatie. In die periode is er duidelijkheid verkregen in hun roeping, zowel bij hen in Hawaii als ook bij mij in Nederland. Hun taak ligt in Cambodja en daarom hopen zij er eerst tot eind van dit jaar ter oriëntatie naar toe te gaan, ter voorbereiding van een eventuele vestiging.

Marthe en Eskil blijven in Noorwegen. Marthe is klaar met haar opleiding en gaat eerst tot december werken en daarna hoopt ze ook een half jaar naar YWAM, Kona Hawaii te gaan. Daarna hoopt ze een verdere beslissing te kunnen nemen over haar toekomst.

Eskil vervolgd zijn opleiding Kunst-Design-Architectuur.

Het is vandaag mooi zonnig weer en dat komt goed uit in verband met de verkoping. De verwachtingen zijn niet hooggespannen betreffende de bezoekers.

Eerst moet alles gesorteerd worden en daar zijn Tiny en Ria een hele tijd mee bezig. Vervolgens wordt alles buiten opgesteld en is het wachten op klandizie.

Gisterenavond had Ria al makarons gebakken, erg lekker en vrolijke kleurtjes, en er was koffie en limonade.

De overbleven goederen en dat is nog heel veel, worden volgende week zaterdag verkocht via een organisatie die 30% van de opbrengst moet hebben maar dat wordt ook weer aan een goed doel besteed. Eerder zijn er al spullen van Ria en Herbert via deze organisatie gegaan. Alleen moeten alle spullen gelabeld worden.