WINTER!

Bij het plaatsen van het eerste stukje van deze reis kwam ik tot de ontdekking dat we in juni ook naar Noorwegen waren geweest. Ik begin nu echt oud te worden dat ik me dat niet meer herinnerde. Gelukkig kon ik het nu teruglezen.
Terwijl ik dit schrijf na 15.00 uur op vrijdag 8 december zijn Tiny en Ria al weer sinds 10.30 de hord op. Eerst moesten ze om 11.00 uur Bente uit school in Sandnes op halen. Om 14.00 uur moeten ze Krister bij dezelfde school ophalen, dus in de tussentijd zullen ze zich wel vermaakt hebben. Sandnes is een half uurtje rijden en daar zitten Krister en Bente op een privéschool. Voor hier in Noorwegen is het allemaal dichtbij; een uurtje rijden is niks. Gisterenavond waren Tiny en Ria ook al naar Sandnes geweest voor de party. Ik ben benieuwd wanneer ze nu terugkomen.

Het weer is zeer slecht met storm en hevige hagelbuien, in deze tijd van het jaar is er waarschijnlijk op de hoogte waarop we verblijven alleen nog maar hagel of sneeuw. Maar de consequentie van het weer is wel dat ik nog niet ben wezen wandelen. Ik had me voorgenomen om elke dag een klein stukje te wandelen en heb mijn wandelstok meegenomen. Ik hoop dat ik dan met behulp van de stok tegen de helling op kan komen. Het is wel een nadeel dat Tiny en ik niet meer naar boven kunnen lopen want de kronkelstraten naar boven waar Ria woont zijn erg steil, althans voor ons.
Wanneer we weer allemaal bij elkaar zijn gaan Tiny, Ria, Krister en Bente aan de slag om een Freakshake te maken, dat is een milkshake met van alles er in. Krister had de meest vreemde met pindakaas, ham, brood en nog veel meer gerechten. De mooiste had Ria gemaakt met mooie kleuren, maar die van Bente zag er ook erg mooi uit. Tiny had er voor mij ook een gemaakt en die was heerlijk en smaakte naar mint.

Deze avond is het de beurt aan Bente om voor het avondeten te zorgen. Tiny en Ria hebben deze middag de boodschappen gedaan. In dit gezin maakt men om beurten de avondmaaltijd, maar ze worden geassisteerd door meester-kok Herbert. Het werd een Mexicaanse maaltijd en het was erg gezellig en het eten was lekker.

Het werd opnieuw laat want Ria en Tiny gingen pakjes maken voor morgenavond want dan komen er 12 gasten en zijn we met 20 personen.

Op deze zaterdagochtend werden we pas om kwart over tien wakker en…. buiten was alles wit. Bente was al buiten en genoot van de sneeuw. Het is de eerste sneeuw deze winter, om een uur of elf trekt de hele lucht dicht en begint het echt te sneeuwen, grote dikke vlokken wanneer dit zo door gaat wordt het een echte wintervakantie.