VRIJDAG 9 JUNI 2017

Marthe moest deze ochtend al vroeg examen ‘Noors mondeling’ doen en dat is goed uitgepakt. Volgende week dus het laatste examen: het zingen en dat is de reden dat wij naar Noorwegen zijn gekomen.

Het is vandaag onstuimig weer; harde wind en veel regen. Het ziet er maar grauw uit. Inmiddels is ook Marthe gekomen omdat oma en opa er zijn, Marthe woont op kamers.

Tegen twaalven gaan Tiny en Ria boodschappen doen. Ik maak mezelf twee boterhammen met ei klaar. Tiny had thuis eieren gekookt voor woensdag onderweg, maar met de regen is er niets van gekomen om in de natuur te lunchen.

Intussen komen Mike en Anna met hun baby’tje binnenvallen en hun dochter, het vriendinnetje van Bente. Tiny en Ria komen terug van het boodschappen doen. Tegen tweeën begin ik hoofdpijn te krijgen, Ria maakt koffie en ik maak nog maar twee boterhammen klaar, nu met kaas.

Ik ben maar even een uurtje op bed gaan liggen.

Inmiddels was het beter weer geworden. In de loop van de middag werd het ons duidelijk dat we gingen gourmetten en dat daarom Mike en Anna er waren want die hadden alles meegebracht voor de maaltijd plus het gourmetstel.

Ook Eskil is gearriveerd en die groeit boven ons allemaal uit. Eskil en Marthe zijn allebei lang en zien ons al een beetje van boven.

Het werden een paar gezellige uurtjes zo met zijn tienen aan tafel jammer dat Marthe en niet bij kon zijn, maar zij moest werken. Zij werkt in een kledingzaak en vind het erg leuk werk.