VROEG OP!!

Hoewel niet gepland waren we voor 7uur wakker. De wekker was om 8uur gezet, maar ik hoorde gestommel en wat bleek Tiny had de deur niet goed op slot gedaan, dus Juliet was al druk bezig, de eieren stonden al op en het terras werd aangeveegd. Dus zijn we ons maar klaar gaan maken voor het ontbijt. Om 8.30uur zijn we bij het ontbijt van de dagopvang gaan kijken. Ria en Bodil liepen ook al rond want zij gingen bij het ontbijt van de kinderen helpen. De kleinsten moeten geholpen worden bij het leegeten van hun bordje pap.

22.1De nieuwe keuken met opslag en ruimte voor gereedschappen is ook klaar en we kijken daar even rond. Er wordt alweer gekookt voor de middagmaaltijd. Het nieuwe gebouwtje is ruim en een hele verbetering, het toegangspad moet nog worden afgewerkt. In het magazijn ligt een kindje van de kookster lekker te slapen.

 

22.2De hele familie komt weer bij ons koffie drinken. Solo komt langs om naar Vodafone te gaan, Herbert merkt op dat we beter eerst nog even het modem kunnen proberen, stel dat hij het vandaag wel doet. En jawel hoor hij werkt weer prima! Ghana blijft toch steeds weer verrassen.

Solo gaat toch maar naar Sunyani om grote afsluitbare plastic containers te kopen voor het gastenverblijf. Helaas waren kasten en laden in het gastenverblijf vies. Er waren open pakjes met diverse waren en dus kakkerlakken. In de tropen zijn kakkerlakken geen kleine beestjes maar insecten van 5 cm. Gisteren hebben de dames alles uitgemest maar we hebben weer een ervaring opgedaan waar we aandacht aan moeten schenken. In ons huis hebben we nog nooit kakkerlakken gehad maar wij hebben ook geen open etenswaren maar bergen alles op in goed afsluitbare containers en houden de boel goed schoon. Elke dag wordt alles gedweild en schoongemaakt. Opnieuw zijn er weer dingen verdwenen uit ons huis, zoals o.a. de oplader voor de grote ledstaaflamp die we nodig hebben bij stroomuitval en waarvan de stekker altijd in het stopcontact zit, en dat is bij ieder bezoek zo en dat worden we goed zat. We krijgen alleen maar te horen, ja dat herinner ik mij de draad zat altijd aan de lamp. Afin de lijst met zaken om te bespreken wordt steeds langer.

22.3

Het is vandaag vrijdag en dus hebben de meeste kinderen hun oranje kleding aan. Bodil is druk met de spelende kinderen.

Na de lunch zijn Tiny, Juliet, Maria, Herbert en Bodil naar de markt gegaan. Vrijdag is het marktdag in Nsoatre. ’s Morgens is het meestal nog rustig maar na de middag zijn alle verkopers aanwezig en is het interessant om de markt te bezoeken.

Deze avond hebben we voor allemaal een Ghanese maaltijd klaar laten maken door Juliet. We aten kotomle, yam en vis.

Om zeven uur die avond komt Solo terug met een oplader voor de lamp, mango voor oma en suikerriet voor Ria.

Om 6uur morgenochtend willen Solo, Bodil, Gabriel en Eskil op weg gaan naar Mole en dat is ook vroeg op.

 

Eén gedachte over “VROEG OP!!

  • 29.01.2016 om 21:24
    Permalink

    Een hele fijne en gezegende tijd toegewenst! Super fijn dat jullie die reizen nog steeds kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.