RUST!!

Rust! Ja rust niet omdat Solo, Bodil, Gabriel en Eskil al heel vroeg op pad gingen. Overigens hadden Eskil en Gabriel samen met Herbert gisterenmiddag voor ons huis alles netjes op orde gebracht: gesnoeid en aangeharkt en geveegd. Bovendien zijn Eskil en Gabriel de rust zelf; je hoort ze niet en ziet ze bijna niet.

Rust! Ook niet omdat Juliet vanmorgen niet kwam opdagen. Het bleek dat de broodbakster door stroomuitval laat was met het bakken; dus kwam Juliet na negenen hijgend met een grote zak met 7 broden aanrennen. Vier broden voor ons, want morgen is het zondag. De gasten hebben 5 broden nodig maar er moeten er nog 2 gebakken worden. In elk geval ruiken ze lekker vers. Ik had Amanda en Mercy maar vast onze veranda laten aanvegen want die zat weer onder het roet van de bosbranden. Dat blijft een groot probleem ondanks een verbod van de overheid blijven ze doorgaan met het jaarlijks afbranden.

Rust, omdat we alle twee gisterenavond erg moe waren en besloten om het rustig aan te doen vandaag. Maar ja er moest ook gewassen worden en dat wilde Tiny zelf doen want ze is het niet eens met de manier waarop hier gewassen wordt in de wasmachine.

De weeskinderen hebben vanmorgen de bladeren bij elkaar geveegd en op de brandstapel gegooid, die al weer groeit. Daarna hebben de grotere jongens ons huis aan de buitenkant met zeepsop afgeboend, dus het ziet er weer netjes uit.

23.2

23.1Bodil had al voor vertrek aangegeven graag een bezoek te willen brengen aan Mole. Solo had al geïnformeerd naar transport mogelijkheden. Maar gaf aan dat het niet gemakkelijk zou zijn. Donderdagavond bespraken we uitvoerig de mogelijkheden en toen Solo begreep dat alleen Bodil met zoon Gabriel en onze kleinzoon Eskil zouden gaan zei hij spontaan maar dan kunnen we met mijn auto.

Dus vanmorgen al vroeg op pad naar Mole in de hoop olifanten te zien. Dat is altijd maar weer afwachten. Om 11.00 uur zijn ze in het park en wow zei Eskil er zijn olifanten en een heleboel antilopen.

Mole nationaal park is 4849 km² en daar leven ongeveer 600 olifanten. Maar in Mole zijn ook buffels, antilopen, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden en vijf soorten apen. Behalve olifanten, antilopen en apen zijn de andere dieren niet gemakkelijk te zien of je moet ver het gebied intrekken. Wat je zeker zult zien is de ‘Warthog’ het wrattenzwijn, soms hele families. We zullen af moeten wachten wat Bodil, Gabriel en Eskil allemaal zullen zien en hopen dat ze zullen genieten.

23.3

23.4De speelgoedauto’s en bellenblaas sets worden uitgedeeld die Piet en Hellen Bremmer hebben gebracht voor de kinderen hier. Het is een heel feest geworden en de kinderen zijn uitgelaten. Mooie auto’s: een Supercoop truck. En een bellenblaas waar ook nog een behendigheidspelletje op zit.

23.5

 

 

 

 

Ria, Herbert, Krister en Bente komen daarna gezellig koffiedrinken. Herbert maakt de waterslang in orde zodat er weer gesproeid kan worden. Daarna begint hij met de reparatie van b.v. de keukenkastjes en hangt rekjes op bij de keuken en in de badkamer zodat we wat op kunnen hangen. Toch wel handig zo’n schoonzoon voor de klusjes. Wanneer dat zo doorgaat willen we niet meer terug omdat alles eindelijk in orde gaat komen. In het gastenverblijf hebben er ook al diverse reparaties en verbeteringen plaatsgevonden.

Vanmiddag op Refoweb gelezen dat Evangelist in Peru Jan van Dooijeweert ernstig ziek is geweest, waarbij hij op de rand van de dood heeft gelegen. Aangrijpende geschiedenis maar voor ons ook heel aanvoelbaar hier in Ghana. Ook hier voelen we de aanvallen van Satan. We zijn geschrokken van hetgeen we in ons huis vonden.