VERJAARDAG SARA!

Sara Nyarko werd opgenomen in het kindertehuis op 11 november 2008

73.1

Sara’s ouders zijn Evelyn Asare en Edmond Ekeji een Nigeriaan die werkte bij Ashanti Gold Fields.

Haar ouders woonden in Obuasi in Ashanti Region. In 2003 reisde de vader naar Nigeria om zijn familie te bezoeken. In het begin kreeg Evelyn regelmatig telefoontjes van haar man maar na een maand hoorde ze niets meer. Na enige tijd werd ze door de baas van Edmond gebeld met de mededeling dat Edmond was omgekomen in een gevecht met gewapende stuikrovers die hem in Nigeria hadden aangevallen.

In 2004 verliet Evelyn Obuasi en vestigde zich met Sara in Nsoatre. Ze verkocht stoffen. In januari 2006 ging Evelyn naar Accra om stoffen in te kopen, op weg naar Accra kwam ze om het leven tijdens een ongeluk van de bus.

Sara kwam terecht bij haar grootmoeder in Adams Town, een dorpje in de buurt van Nsoatre. Haar grootmoeder was zwaar dementerend en Sara moest alles doen. De situatie werd onhoudbaar, ze werd nagenoeg als slavin behandeld. Uiteindelijk heeft de predikant uit Nsoatre haar weggehaald en naar het kindertehuis gebracht. Sinds eind 2008 leeft ze hier en is gelukkig.

Nu: Junior High School klas 2.

Sara neemt gevraagd en ongevraagd de leiding. Ook in de kerk neemt zij de leiding als jeugdleider wat zij goed doet. Ook krijgt zij veel verantwoordelijkheid waar zij serieus mee omgaat. Sara voelt zich voor veel dingen ook verantwoordelijk. Sara is erg leergierig en wil veel leren ook over het geloof en de Bijbel. Ook spreekt Sara goed Engels.

Sara kan niet goed tegen haar verlies dus vindt spelletjes ook niet heel leuk. Je kan haar blijer maken met een serieus gesprek. Sara weet wat zij wil, zegt dit ook duidelijk en laat dit ook aan anderen merken. Haar broers en zussen weten haar ook altijd te vinden wanneer zij hulp nodig hebben. Sara kan je goed helpen op de markt en laat je veel dingen zien in de omgeving. Wanneer iets haar niet naar het zin is laat ze dat goed merken en ze is dan erg humeurig. Aan meehelpen met schoonmaken heeft ze een hekel.

Eén gedachte over “VERJAARDAG SARA!

  • 18.03.2016 om 13:01
    Permalink

    Feliciteer Sara van harte van ons, ik zie Sara nog komen met grote vraag ogen van waar ben terecht gekomen. Gelukkig is dat goed gekomen. Waar blijft de tijd? We lezen graag, nog een fijne tijd.

    Groet Ad en Marieke

Reacties zijn gesloten.