OPPAS OMA EN OPA!

Vandaag waren we oppas oma voor Krister en Bente. Ria, Herbert en Eskil waren samen met Solo de hele dag naar de heer Adwinsa in Adwinsa Village in de richting van Wenchi.

72.1Om 6uur deze ochtend vertrok Johan voor zijn lange reis naar Navrongo, een reis van gewoonlijk zo’n 12 uur met de bus. Gelukkig had hij nu een auto tot zijn beschikking en dat maakt de reis wat comfortabeler dan het reizen met de bus met de diverse overstappen. Om 12.00 uur lag hij prima op schema en was in Tamale. Om 4uur was hij al in Navrongo, dus na 10 uur. Gisterenavond kwamen er 4 van de 5 leden van het bestuur van Heart for Children Foundation bij Johan op bezoek om kennis te maken. De door de Nsoatrehene aangewezen Chief kon niet aanwezig zijn.

 

72.2Tegen 11uur vertrokken ook Ria, Herbert, Eskil en Solo naar Adwinsa Village. De ontvangst was zeer hartelijk en de gasten keken hun ogen uit. Dhr. Adwinsa had gehoopt dat ik ook mee zou komen, hij vindt dat er veel overeenkomsten zijn tussen ons. Hij is 71 jaar en ik 74 maar het is meer onze denkwijze en de manier van handelen die veel overeenkomsten heeft. We hadden hem al in Woerden uitgenodigd en Ria heeft dit herhaald en hij is het zeker van plan. Wanneer Tiny en ik D.V. weer in Ghana zijn gaan we enkele dagen of een week naar hem toe in de prachtige natuurlijke omgeving. Het is jammer dat we bijna gaan vertrekken anders hadden we zeker enkele dagen daar naartoe gegaan. We hebben de foto’s van het bezoek bekeken en de gebouwen die hij heeft laten bouwen. Om 4.30 uur waren de reizigers weer terug samen met een kalkoen, een haan en twee patrijzen.

72.3De kalkoen en de haan lopen los rond en de patrijzen hebben elk een balkje aan hun poot gebonden gekregen zodat ze zich wel kunnen verplaatsen maar niet wegvliegen.

Krister en Bente moesten vandaag gewoon hun schoolwerk voor die dag doen, maar nu bij en onder leiding van vooral oma. Natuurlijk zijn ze ook wel een beetje extra verwend. Ook vriendje Max de geit kwam op een gegeven moment even een kijkje nemen. Hij was nog niet eerder bij ons langs geweest maar nu hij onze tuin ontdekt heeft met bloemen en vruchtbomen ben ik bang dat hij wel vaker langs komt.

72.4

72.5