OLIEBOLLEN!

68.1Ja oliebollen op zaterdag 12 maart bij een temperatuur van 36 graden en wel boven nul. Het waren oliebollen en geen holybollen zoals enkele van de kinderen dachten dat ze heetten. Die gekke Nederlanders ook met hun aparte dingen. Nadat iedereen er twee op had was er nog een pan vol over voor de zondag.

 

68.2Deze zaterdag was er dus de BBQ, alvast een beetje voor de verjaardag van Sara a.s. vrijdag en een beetje een afscheidsparty, want maandag over een week vertrekken we naar Anomabo. Het was erg gezellig en de geslachte hanen smaakten best. Deze maal diverse tafeltjes in plaats van een lange tafel. Dit was gezelliger.

 

68.3

68.4Hierna was er een stoelendans die op het laatst nog ging tussen Martha en Gideon. Gideon won tot grote vreugde van de jongens die hem als een held toejuichten.

 

 

68.5Vervolgens werden er spelletjes gespeeld zoals schaken. Herbert en Eskil hadden een groot schaakbord op de tafel getekend en hadden schaakstukken gemaakt. De schaakstukkeen waren ronde schijven gezaagd van een boomtak en op de schijven waren de schaakstukken getekend. Een hele klus, maar de kinderen en vooral de jongens hebben hier blijvend plezier van.

68.6

68.7En toen kwam oma op het idee om oliebollen te gaan bakken. Ze had nog 4 pakken oliebollenmix en die werd klaargemaakt. Een afwasteiltje vol stond er al snel te rijzen. Om het lekkerder te maken waren er stukjes banaan doorgedaan. Er werd een houtskoolvuurtje gemaakt en een pan met olie daarop. En toen maar bakken en tegelijk begonnen de kinderen en volwassenen ze op te eten. Ze smaakten heerlijk!

Eén gedachte over “OLIEBOLLEN!

  • 13.03.2016 om 21:00
    Permalink

    Leuk om de verslagen te lezen! Veel zegen, mooi om zo met een paar generaties samen zo bezig te zijn!
    Hartelijke groet, Frank, Lianne, Chris, Nina en Jonne Vervoorn

Reacties zijn gesloten.