WATER IN ADEPENA!

Het heeft even geduurd voordat we foto’s tot onze beschikking hadden, maar we kunnen nu iets laten zien. Het blijft een probleem om steeds weer redelijke foto’s te krijgen om iets te laten zien van de ontwikkelingen in Ghana. Maar gelukkig gaan de ontwikkelingen gewoon door, maar met betrekking tot informatie hebben we te maken met Ghana en daar gaat het anders dan bij die meestal ongeduldige Nederlanders.

103.1

 

Zoals eerder vermeld moet na het boren eerst alles een aantal weken tot rust komen. Vervolgens wordt er een gewapende fundatie omheen gestort zie de eerste foto. Ook die fundatie moet weer enkele weken drogen.

 

 

103.2Wanneer het geheel goed is uitgehard wordt het plateau gemetseld met de afvoer goot. Meestal wordt dan ook de pomp geplaatst maar die wordt vergrendeld want eerst moet het plateau weer enkele weken goed drogen.

Dan wordt de pomp vrijgegeven en is er de spanning over de kwaliteit van het water. welke opgepompt wordt. Maar zo u ziet komt er mooi helder water uit en is er weer een dorp en zijn omgeving voorzien van water.

 

103.3De uitloop van het water bevloeit de bebouwde grond. U kunt dat niet zien op de foto maar vanuit de uitloop loopt de grond langzaam naar beneden en daar verbouwt de bevolking van het dorp o.a. zijn voedsel. Het dorp Adepena ligt op een vlak iets hoger gelegen stuk land en de pomp staat aan de rand bij de centrale plaats voor gesprekken onder de mangoboom.

 

 

103.4