SOLOMON BOATENG 40 JAAR!

104.1Op zondag 5 juni is Solo 40 jaar geworden. Dit houdt in dat hij zich de helft van zijn leven heeft ingezet voor het welzijn van kinderen. Hij schrijft immers zelf: Onderzoek dat ik in 1996 uitgevoerd heb, onthulde dat veel kinderen op straat naar voedsel zochten om te overleven. Deze kinderen werden soms door auto’s geschept en stierven. Degenen die overleefde zijn mismaakt. Het was uitermate zielig, ontmoedigend, pijnlijk en zorgwekkend dat ten minste vijf (5) kinderen elke week stierven als gevolg van een dodelijk auto-ongeluk. Naast het gevaar van de kinderen op de straat, werden de kinderen ook geïnfecteerd met allerlei ziektes, omdat de kinderen geen kleding en schoenen droegen en zo waren blootgesteld aan stof, slecht weer en vooral aan de felle zon. Ik nam deze ernstige en gevaarlijke situatie met betrekking tot de stad, regio en land als geheel met toenemende bezorgdheid waar, want de toekomst van elk land is afhankelijk van de kinderen.

Ik informeerde mijn familie over mijn bevindingen, hoe slecht en ernstig de situatie was, evenals over mijn intentie om hier wat aan te veranderen. Zij namen mij niet serieus en dachten dat ik een geintje maakte. Ik had slapeloze nachten, denkend aan hoe de situatie zou kunnen worden beteugeld. Ik kon niets doen, dan tot God bidden om wijsheid, moed en de nodige voorzieningen om deze kinderlevens te kunnen redden.

En zo is het allemaal begonnen. Het eenvoudige werk om deze kinderen te gaan opvangen heeft God willen zegenen. “Heart for Children Ghana Foundation” zoals de door Solo opgestarte organisatie is gaan heten is uitgegroeid tot een grote organisatie. Een organisatie met een bestuur bestaande uit leden van: kerk, overheid en onderwijs en inmiddels 18 betaalde medewerkers.