BENJAMIN!

Geboren 18 mei 2005, opgenomen in het weeshuis op 18 juni 2013.

102.1

Benjamin leefde met zijn ouders van juni 2006 tot mei 2011 in Yaamosokrom in Ivoorkust. Zijn vader is Charles Botchway en zijn moeder was Kate Sarfoo. In mei 2011 werd zijn moeder ernstig ziek en ze besloten terug te gaan naar Ghana. Helaas stierf de moeder 3 maanden later in september 2011. Nadat ze teruggekeerd waren naar Ghana is de vader tweedehands kleding gaan verkopen. Hij reisde van dorp tot dorp en was steeds in een dorp wanneer het marktdag was om zo zijn kleding op de markt te verkopen.

Samen met anderen huurden ze een gedeelte van een huis. Benjamin bleef achter in de gehuurde kamer en was veel alleen. Medebewoners gaven hem iets te eten. Zonder een aanwijsbare reden begon Benjamins vader hem te mishandelen en sloot hem soms twee dagen op. De medebewoners van het huis realiseerden zich op een gegeven moment dat de situatie voor Benjamin steeds slechter werd. Het werd zo erg dat Benjamin vluchtte wanneer zijn vader thuis kwam. Hij sliep dan op de veranda’s van winkels en scholen en at voedsel van de straat. Zodra de vader weer op pad ging kwam hij weer terug naar huis en gaven de medebewoners hem voedsel. De situatie verergerde echter meer en meer. De vader bleef Benjamin mishandelen en legde hem aan de ketting wanneer hij Benjamin te pakken kreeg.

Eén van de medebewoners nam contact op met de Regional Director of Social Welfare en met het bureau van Social Welfare en legde de situatie van Benjamin uit. Social Welfare nam vervolgens contact op met Solomon of de jongen, hoewel geen volle wees, toch opgenomen kon worden in het weeshuis. Solomon is onmiddellijk in de auto gestapt en heeft Benjamin opgehaald. Hij voelt zich gelukkig en is dikke vrienden met vooral Gideon.

2015, leeftijd 10, Primary School klas 4.

Benjamin is een energieke jongen. Zijn energie uit hij in het vele voetballen dat hij doet. Maar ook in andere sportspelletjes is Benjamin heel fanatiek en kan zijn energie hierin goed kwijt.

Benjamin is snel afgeleid, dit uit zich o.a. dat hij vergeet zijn kleding te wassen of te eten. Benjamin is hier wat nonchalant in. Benjamin is geen jongen die graag knuffelt. Hij houdt van dansen wat hij ook goed kan. Ook kan Benjamin heel goed tekenen.

In de periode sept-dec 2015 is Benjamin begonnen met het leren lezen in het Engels. Hij spreekt redelijk Engels, hij verstaat/snapt je goed. Voor het leren lezen is hij gemotiveerd.

Benjamin houdt ervan om lekker te geinen. Een voorbeeld van dit geinen is dat hij wat in het gezicht van zijn broertjes/zusjes gooit wanneer zij hun kleding aan het wassen zijn. Benjamin houdt ervan om met anderen grapjes uit te halen en kan er redelijk goed tegen als er grapjes met hem worden gemaakt.

Het corrigeren van negatief gedrag bij Benjamin en hem uit de situatie te halen als hij niet luistert is voor hem moeilijk en vindt hij lastig om mee om te gaan.

In het weeshuis trekt Benjamin vaak op met Stephen. Benjamin kan goed voor zichzelf opkomen.

Benjamin is een leuke, gezellige en ondeugende jongen!