VERJAARDAG SARA (SAARTJE)

29.1

Sara (Saartje) Oforiwaa                             

Geboren 4 februari 2006, opgenomen in het weeshuis 21 maart 2011

29.2De ouders van Sara zijn Yaw Asuama Gyamfi en Ama Yeboaa. Sara heeft een broer en een zuster, Sara is de jongste.

In 2000 vertrokken de ouders naar Accra in de hoop daar een beter leven te zullen hebben. Haar vader vond werk als beveiliger bij een bedrijf en de moeder ging brood verkopen.

De vader ging in januari 2007 naar Nsoatre voor familiebezoek. Hij raakte onderweg betrokken bij een fataal ongeluk die uitliep op zijn dood. Zijn dood was een grote schok voor moeder en de kinderen.

Na zijn dood deed moeder haar best om met de broodverkoop in het levensonderhoud van het gezin te voorzien.

In december 2007 werd bij Sara’s moeder kanker geconstateerd. Ze kon zich niet veroorloven om de voorgeschreven medicijnen te kopen. Ze moest het opgeven.

Toen de toestand kritiek begon te worden en ze niet meer kon werken, probeerden het broertje en zusje geld bij elkaar te sprokkelen. Ze verkochten zakjes water, om eten te kunnen kopen.

In augustus 2008 stierf Sara’s moeder. Een vriendin van de moeder, waarmee ze had samengewerkt, heeft de drie kinderen naar hun oma in Nsoatre gebracht. Het was niet gemakkelijk voor de grootmoeder, ze was oud en had geen inkomen. Na schooltijd moesten Sara’s broer en zus zakjes water verkopen om zo wat geld voor eten bij elkaar te sprokkelen.

In november 2010, zag een onderwijzeres van de dagopvang, de kleine Sara, nog geen vijf jaar oud, zakjes water langs de weg verkopen. Zij voelde zich bij het zien hiervan ongelukkig en rapporteerde dit aan Kinderhulp. Nadat een en ander gecontroleerd was, werd besloten om Sara op te nemen in het weeshuis.

29.3

2015, 9 jaar, Primary School klas 2.

Saartje houdt van kletsen, knuffelen en samen spelletjes doen vindt Saartje erg gezellig. Saartje houdt van veel gezelligheid en lacht veel. Voor haar leeftijd spreekt Saartje goed Engels dus kun je een goed gesprek met haar voeren.

Saartje houdt ervan om op de voorgrond te zijn met al haar verhalen en haar humor. Maar Saartje kan ook goed en lang alleen spelen. Wanneer Saartje over haar school praat doet zij dit met veel enthousiasme. Ze praat dan veel over de school, de leraren en de lesstof. Saartje is gemotiveerd voor school. Maar Saartje kan ook momenten hebben dat zij echt ergens mee zit. Hier praat zij niet over maar laat dit wel zien.

Saartje wil graag winnen met spelletjes en baalt er zichtbaar van als zij verliest met een spel.

Saartje is een echt ‘meisje-meisje’ en houdt ervan om echte meisjes dingen te doen. Het is een leuk en heel gezellig meisje waar je gezellig mee kunt kletsen!

Eén gedachte over “VERJAARDAG SARA (SAARTJE)

 • 04.02.2016 om 16:03
  Permalink

  Lieve Saartje,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We denken vaak aan jou!

  Hartelijke groeten,
  Leo, Diona, Jarnick, Jelmer, Job en Jinke

Reacties zijn gesloten.