RUST!

De dag begon inderdaad heerlijk rustig. We zaten rustig op het terras de vogeltjes te observeren.

42.1

Maar Tiny vond dat het toch beter was wanneer we zelf een wasmachine zouden kopen en ze niet naar het weeshuis moest gaan, waarna ze onder de muggenbeten terugkomt. Ze had in Sunyani een niet te dure wasmachine gezien. Dus moest ik mee naar Sunyani en daar hebben we een wasmachine gekocht. Het werd uiteindelijk een iets duurdere machine maar deze was mooi kompact, voor 7 kg. was en met een centrifuge erin.

42.2We hebben meteen gebruik gemaakt van het bezoek aan Sunyani door heel veel groente in te slaan en dan moet je denken aan 10 kroppen sla, 10 bossen wortelen, 10 komkommers enz. Dat hebben we zaterdag nodig voor de BBQ. De verkoopster was in haar nopjes en deed er veel extra bij. Uiteindelijk hadden we een soort vuilniszak vol die Solo bijna niet kon tillen voor GHȼ 61, ongeveer 15 euro.

Nu hopen we dat de wasmachine een beetje snel wordt aangesloten, maar ja zowel de loodgieter als de elektricien zijn bijna nooit te bereiken. Men heeft het altijd druk, maar de werkelijkheid is dat ze een klein klusje doen en daar 5-10 cedis mee verdienen en dan is de dagverdienste weer binnen en doen ze niets meer. Afin, hopelijk kan Tiny maandag wassen en heeft ze toch nog 4 weken plezier van de eigen wasmachine.

Max, de geit van Bente, had een teek of een ander insect opgelopen. Gideon had de poten even bij elkaar gebonden om de teek te verwijderen en vroeg of hij de geit mocht wassen. Dus Bente en Gideon hebben de geit gewassen.

Ondanks het bezoek aan Sunyani is het toch een rustige dag geworden.