RACHAEL

Rachael Adwubi                                             

Geboren 15 januari 2003 en vandaag dus 13 jaar geworden, opgenomen in het weeshuis op 18 juli 2012

12.1

De ouders van Rachael zijn Simon Owusu en Philomina Asuama. Zij waren getrouwd en leidden een gelukkig leven.

In juni 2007 was de moeder enkele maanden in verwachting toen ze klaagde over pijn in de onderbuik. Men bracht haar naar het ‘Nsoatre Health Centre’. Het personeel deed zijn best maar de situatie was boven hun capaciteiten en daarom werd ze de volgende morgen naar het ‘Sunyani Regional Hospital’ gebracht. Ze werd onderzocht en er werd een ‘ectopic pregnancy’ ‘extra-uteriene zwangerschap’ geconstateerd. Ze moest zo snel mogelijk geopereerd worden. Drie uur later werd ze geopereerd maar ze is niet meer hersteld en stierf de volgende dag.

Het was een grote schok voor Simon en zijn dochtertje Rachael.

Rachael werd opgenomen door de zuster van de vader, Dora, die goed voor haar zorgde. De vader deed al het mogelijke om goed voor Rachael te zorgen. Hij was een goede vader.

12.2In februari 2010 vertrok de vader naar Libië in de hoop vandaar naar Europa te kunnen reizen, zoals heel veel mannen dat proberen, vooral vanuit Brong-Ahafo. Het lukte hem Libië te bereiken. Hij belde met Dora en Rachael en zond af en toe geld en andere dingen. Dus we mogen aannemen dat hij in Libië werk had gevonden en aan het sparen was om verder te reizen. Na de omwenteling in 2011 in Libië is niets meer van de vader vernomen, we gaan er vanuit dat hij is omgekomen.

In april 2012 is Dora overleden en was Rachael weer alleen. Een welwillende onderwijzeres van de ‘Sacred Heart Senior High’ ontfermde zich over haar. In juni 2012 ontving de onderwijzeres echter bericht dat ze was overgeplaatst naar een Senior High in de Central Region. De onderwijzeres besprak de situatie met de hoofdonderwijzeres van de Presby-Dutch Primary, de school die onder Kinderhulp valt. Rachael zit op deze school. Het hoofd besprak de situatie met Kinderhulp en zo is Rachael opgenomen in het weeshuis.

2015, leeftijd 13 jaar, Junior High School klas 1.

12.3Rachael heeft een respectvolle, vriendelijke en kalme uitstraling. Het is een rustig meisje maar wel aanwezig. Rachael houdt van gezelligheid, grapjes en kletspraatjes. Rachael is een sociaal meisje wat veel sociale contacten heeft en het ook goed kan vinden met de vrienden van haar broers.

Op school kan Rachael goed meekomen. Ze spreekt, leest en begrijpt goed Engels. Het is een slimme meid die liever haar hoofd dan haar handen gebruikt. Ze houdt dan ook niet van schoonmaken of helpen in de keuken. Met school is Rachael serieus maar dat is ook te zien tijdens de Bijbelstudie hierbij doet ze aandachtig mee.

Rachael is een gezellig en slim meisje wat gezellig kan kletsen!