HET VERHAAL VAN SOLOMON BOATENG OVER DE HULPVERLENING IN NSOATRE

Een moeilijke en beproefde start (3)

11.1

Toen de problemen uit de hand liepen, zond ik brieven aan buitenlandse kerken, organisaties, bedrijven in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Japan enz. Inclusief foto’s van de kinderen en het houten bouwwerk.

Sommige organisaties, kerken en bedrijven beantwoorden met een felicitatie voor het goede werk, maar konden helaas geen hulp bieden, anderen antwoordden helemaal niet.

De brief die ik stuurde naar de ‘Dutch Reformed Tract Society’ kwam bij de algemeen secretaris Dhr. Hammink. He reageerde positief en in het kader van het voordeel van de twijfel, betrouwbaarheid, realiteit en duidelijkheid kwam hij naar Nsoatre samen met een andere Nederlander om de kinderen te zien, de situatie en de problemen gerelateerd aan het project en bespraken die. Ik informeerde mijn moeder, broers en zussen.

Hij vertrok en ik bleef bidden voor een tussenkomst. Inderdaad, met het bezoek van dhr. Hammink herleefde de hoop van de staf, die bijna waren vergaan. Ik vertelde hen dat wij allen de hoop moesten vasthouden, vertrouwen en bidden en doorwerken en dat er dan vast een tussenkomst zou komen. Een aantal maanden nadat dhr. Hammink vertrokken was, stuurde hij dekens en speelgoed voor de kinderen waarvoor ik naar Accra ging om het transport naar Nsoatre te regelen. Dat was echt een stimulans en gaf ons hoop. Het was echt een vreugde, helemaal voor de kinderen. Ik raakte overtuigd dat de tussenkomst zou komen. Mijn moeder, broers en zussen waren erg blij.

11.2Meneer Hammink kwam weer met zijn vrouw en met meer borden, lepels, matjes en kopjes. Het was goed nieuws voor ons allemaal en de problemen van een gebrek aan borden, kopjes en matjes voor de kinderen om op te slapen waren verholpen.

 

Wij hadden lange gesprekken over de toekomst, plannen voor een permanente plek en de eerste gebouwen. Ik informeerde toen de staf over dit goede nieuws en zij waren erg blij. Ook informeerde ik mijn moeder, broers en zussen en zij waren ook erg blij.

11.3Alle benodigde informatie en documenten die meneer Hammink verzocht, werden verzonden na zijn tweede bezoek en wij wachtte geduldig op de volgende actie. Meneer Hammink kreeg de benodigde informatie en documenten. Hij behandelde de situatie met urgentie en was in staat om samen te werken met een Nederlandse organisatie genaamd Stichting Oikonomos en alle benodigde regelingen werden getroffen.