HET VERHAAL VAN SOLOMON BOATENG OVER DE HULPVERLENING IN NSOATRE

De snelle ontwikkeling vanaf 2000 (1)

13.1

In het jaar 2000 werden de eerste 4 klaslokalen, een kantoor, opslagplaats, keuken en toilet gebouwd.

Toen de eerste 4 klaslokalen, het kantoor, opslagplaats, keuken en toilet klaar waren, was het als een droom voor mij. Het was een grote opluchting voor mij, de kinderen, de staf en de hele bevolking van Nsoatre. Mijn moeder, broers en zussen waren ook erg blij.

13.2

In het jaar 2001, 4 andere klaslokalen werden gebouwd en een boorgat met waterpomp aangelegd. En er wat financiƫle steun ten behoeve van het voeden van de kinderen werd ontvangen. Ik was overweldigd door deze ontwikkelingen in deze 2 jaar.

Ik zag toen dat de kinderen veilig waren. Alles verliep soepel, de staf was in hoge sferen en meneer Hammink bezocht ons tenminste eenmaal per jaar. Dus ik had de hoop dat alles goed zou komen zonder verder problemen. Want alle verhinderingen waren verholpen. Dus ging ik in Oktober verder met mijn opleiding aan de Universiteit voor leraren en de medewerkers en mijn broer namen waar.

13.3

Periodiek kreeg ik de benodigde informatie. Tussen Oktober 2001 en Augustus 2004, toen ik studeerde, is er veel gebeurd. Er zijn muren rondom het terrein geplaatst, een eetzaal met eettafels en stoelen en de eerste verdieping van de basisschool werden gerealiseerd. Ik was erg blij en enthousiast over de snelheid van de ontwikkelingen in die periode. Mijn moeder was zo blij en trots. De slechte behandeling van mijn vader raakte wat meer op de achtergrond en zij maakte zich niet meer zo druk over het feit dat mijn vader naar een andere vrouw was gegaan.

In Juli 2005, kwam meneer Hammink met zijn zoon Eric en de vriend van Eric, Bert, om moderne speeltoestellen uit Nederland te plaatsen. Het was inderdaad een ongelofelijk snelle ontwikkeling.

13.4

In diezelfde periode in juli, verzocht meneer Hammink om een stuk grond om een huis te bouwen waar hij en zijn vrouw en anderen konden verblijven als zij op bezoek waren in plaats van in een hotel te verblijven en zonder aarzeling werd zijn verzoek gehonoreerd.

In oktober 2005, kwamen meneer en mevrouw Hammink met de eerste 2 vrijwilligers, Loes en Nicolette, die voor 2 maanden bleven en hielpen op het kinderdagverblijf. Binnen dezelfde periode werd de tekening voor het huis van meneer en mevrouw Hammink goedgekeurd. Nadat de financiƫn geregeld waren, werd de fundering voorbereid en kon er gestart worden.