NIEUWBOUW EN RENOVATIE! (2)

Nadat het fundatie gedeelte en het zand waarmee dit is gevuld tot rust is gekomen en de blokken voor het verdere metselwerk door de zon harde blokken zijn geworden, wordt begonnen met het metselen.

107.1

107.2Bij het metselen wordt er veel cement gebruikt tussen de lagen. Daarom wachten ze wanneer er zo’n 10 lagen zijn gemetseld opnieuw tot het goed uitgehard is.

De 2e foto is tijdens het metselen en de 3e foto is tijdens het drogen van de bouwlaag. Beide foto’s laten het gedeelte van klas 1 van de dagopvang zien. Voor dat gedeelte komt een veranda, dat is de strook aan de voorkant welke dus niet hoger wordt dan het vloerniveau.

107.3 

De laatste foto is genomen van de andere kant en laat de ruimte van de toekomstige eetzaal zien. In de grote opening aan de voorkant komen de dubbele toegangsdeuren. De kinderen van de eerste klas kunnen rechtstreeks van hun lokaal naar de eetzaal. Op deze laatste foto is ook goed de bomen te zien op het terrein. Alle bomen die u op de achtergrond ziet staan op het terrein. Links op de foto ziet u nog een klein stukje van het naast gelegen gebouw van de dagopvang. De uitsparing links in de achtermuur wordt de nooduitgang van de eetzaal die op het terras van klas 1 uitkomt. In het midden van de achtermuur van de eetzaal is de uitsparing voor de toegang van klas 1 naar de eetzaal.

107.4

Dit was de situatie midden juni, zodra ik meer foto’s van de voortgang heb zal ik die op de blog plaatsen.