NAAR ANOMABO!

78.1Om 9.00 uur vertrokken we maandagmorgen naar Anomabo. Zondagavond hadden we al afscheid genomen van leiding en kinderen in het kindertehuis. Deze morgen waren we om acht uur afscheid gaan nemen van de medewerkers van de dagopvang. Na het ontbijt werd de bagage ingeladen en stapten we in het gehuurde busje en gingen we op weg. Eerst door het heuvellandschap van Brong-Ahafo naar Kumasi en vandaar naar het zuiden in de richting van Cape Coast.

 

78.2Na vijf uur rijden kwamen we in het bergachtige landschap voor de kust. Daarna nog een uurtje rijden. Om drie uur die middag waren we in Anomabo en konden de kinderen het strand en de zee zien. Wij natuurlijk ook maar voor de kinderen was het voor het eerst dat ze in Anomabo kwamen. Ze waren heel blij vooral Bente die het liefst direct de zee in zou gaan. Maar na de lange reis eerst drinken en eten.

 

78.3

78.4Er werd door verschillenden van ons maar direct verse kokosnoot gedronken en gegeten. De kokosnoten worden na bestelling vers uit de kokospalmen gehaald. Tiny heeft het later nog gefilmd want het is een flinke klimpartij. Er zullen deze drie dagen nog heel wat kokosnoten gedronken worden door ons en natuurlijk gegeten want het vruchtvlees is ook heerlijk.

Daarna was er de warme maaltijd, maar in Anomabo duurt dat wel een uurtje nadat je het besteld hebt. Alle maaltijden worden vers klaargemaakt en dat duurt lang, maar ze komen nu wel allemaal tegelijk en dat was vroeger anders.

78.5

Vermoeid zijn we allemaal vroeg gaan slapen.