VOOR NU DE LAATSTE ZONDAG!

Het is alweer de laatste zondag in Nsoatre van deze reis. Het wordt een rustige zondag met een slot met regen en zonder stroom.

77.1Het was gelukkig rustiger deze zondagmorgen dan vorige week. Maar om op alles voorbereid te zijn waren we toch maar binnen gaan luisteren. Maar eerst lekker buiten ontbijten. We hadden deze week al wat foto’s geschoten. Eindelijk hadden we de voor en de mooie blauwe achterkant van de vogel te pakken met onze camera. Na de regenbui drie weken terug begon het gras er door te komen en de geit Max, die nu tam is, vond dat een goed plekje. Ook was er weer een kip met vijf kuikentjes.

77.2

In de leesdienst werd een preek gelezen van ds. J.S. van der Net over: De Heere Jezus bespot 1. Wie er spotten 2. Wat deze spot inhoudt 3. Hoe de Heere Jezus volhardt in Zijn lijden.

Hierna waren we nog een hele tijd bij elkaar en gebruikten gezamenlijk de maaltijd.

77.3

Om half zes begon de avonddienst. Onze eigen dominee preekte over: Het zaligmakend geloof 1 Dat verbindt aan Christus 2 Dat bestaat uit kennis en vertrouwen 3 Dat wordt beleden. Dit naar aanleiding van HC Zondag 7

Terwijl we zaten te luisteren begon het te onweren en om half zeven begon het te regenen en viel de stroom uit. Gelukkig viel het internet niet uit.

77.4

Die avond viel er 30 mm regen. Bente moest het voor school noteren en had water opgevangen en ik berekende voor haar dat er die avond 30mm was gevallen en dat is heel veel in een paar uur. Maar dat was goed te zien. Drie weken terug was er meer dan het dubbele gevallen maar toen bleef het ook gedurende de nacht regenen. Helaas kwam de stroom niet terug, want dat duurde tot maandagochtend half elf, maar toen waren wij al op weg naar Anomabo.