MOLE!

Het bezoek van Bodil, Gabriel en Eskil is een succes geworden. Van Nsoatre naar Mole is 400 km, het probleem was steeds de zogenaamde Damongo road. Vanaf de splitsing bij Fufulsu ga je rechts naar Tamale en links naar Mole. Over deze zeer slechte weg deden we altijd ruim 2 uur en totaal reden we in ruim 6 uur naar Mole. Maar de Damongo road was nu goed en Solo vertelde dat hij daar 120 km/uur kon rijden. Dus om 11.00 uur waren ze in Mole na nog geen 5 uur rijden.

Op de weg naar het noorden veranderd na Kintampo het landschap en wordt het savanne. Van het groen kom je langzaam in de droogte van de Sahel. Het landschap wordt langzaam een stoffige Afrikaanse savanne met metershoge termietenheuvels. In dit landschap vindt je de dorpjes met in hun midden de baobab, de boom die zo lijkt het op zijn kop in de rode grond staat.

25.1Dan passer je ook de Black Volta die eerst van noord naar zuid stroomt en de grens met Ivoorkust vormt, maar dan steekt hij dwars over van west naar oost om te eindigen als Lake Volta die weer van noord naar zuid loopt. Ook de White Volta en de Red Volta komen er in het noorden bij. De rivieren komen uit Burkino Faso en komen dus uit in het Voltameer één van de grootste stuwmeren van Afrika en acht keer zo groot als het IJsselmeer.

25.2Direct bij aankomst in Mole zijn er olifanten die naar het water gaan om te baden en te drinken. Om 15.00 uur maken ze met een gids een lange wandeling en zien ze tussen de bomen meer olifanten.

 

 

 

25.3Antilopen zijn er heel veel vooral ’s morgens vroeg en tegen de avond zie je ze naar het water gaan om te drinken. Verder waren er natuurlijk veel apen en wilde zwijnen.

 

Deze maal waren er ook veel krokodillen, Solo vertelde dat hij er wel zes had geteld.

25.4 

25.5Op de terugweg bezoeken ze eerst Fuller waterval.

 

 

 

En vervolgens de Kintampo waterval.25.6