MOEDIG

Ja, ik vond het moedig van Geertrude en Nadine dat ze het aandurfden om in de kerk een lied te zingen. Ze zongen voor een volle kerk het aangrijpende lied van Horatio G. Spafford ‘It Is Well With My Soul’. Er was aandacht en applaus voor de meiden.

IMG_0455

Het thema in de dienst deze morgen was ‘Call on the Lord at all Times’. Dit naar aanleiding van Genesis 15 : 12-21, Filippensen 3 : 17-21 en Lukas 9 : 37-43. Tijdens de Bijbelstudietijd van 10.15 – 11.00 hebben we samen koffie gedronken met lekkere cake door Tiny gebakken.

IMG_0452

Tiny had gisteren 3 heerlijke cakes gebakken, twee van gewone bloem en een van millet voor haarzelf omdat ze geen tarwebloem mag. Millet groeit in Noord Ghana in de natuur, je ziet daar hele velden. Millet is hetzelfde als gierst en dat kennen we uit de Bijbel. Dus het was het volksvoedsel in Bijbelse tijden en dat is het nog in Noord Ghana. Je hebt in millet (een hoge grassoort waar in de aren allemaal donker gekleurde korreltjes zitten) twee soorten. Eén wat grotere korrel daar brouwen ze bier van door middel van een speciale brouwmethode, met wat speeksel voor het laten gisten, wordt dat door de vrouwen gebrouwen. Het bier is niet houdbaar en moet binnen enkele dagen worden opgemaakt. De tweede soort is een kleinere korrel waarvan een pap wordt gemaakt. Ook dat is niet eenvoudig, een dag tevoren weken enz. Maar Tiny wist millet op de kop te tikken en heeft daar meel van gemaakt wat veel werk is. Daarna de meel in de zon laten drogen. Vervolgens heeft ze er cake van gebakken en lekker dat die cake is. Ze is zo lekker dat bijvoorbeeld Solo de voorkeur geeft aan de milletcake, die wat zoeter is, boven de gewone cake. Van de twee andere cakes is er één voor de weeskinderen vanavond.

IMG_0464

De middag hebben de dames doorgebracht bij de kinderen, er is gespeeld en geknutseld.

Later deze zondagmiddag kwam, zoals gebruikelijk op zaterdag en zondag, Regina met Christian een poosje op visite. Christian begint al te lachen wanneer hij ons ziet. Hij is nu in de fase dat hij door de kamer loopt en alles wil onderzoeken.

IMG_0478

Na de avondsluiting bij de kinderen, luisterden we naar een preek over Lukas 7 : 1-10. En toen was het alweer tijd om naar bed te gaan want de dag begint vroeg in Ghana.

Eén gedachte over “MOEDIG

  • 28.02.2013 om 14:44
    Permalink

    Haha, vast goed om te zien dat die witten ook ‘echt’ eten kunnen maken :)

Reacties zijn gesloten.