HULP AAN DE KLINIEK IN NSOATRE

In het gastenverblijf van de stichting verblijven vier Nederlandse dames. Eerst kwamen Nadine en Bertine en vorige week zijn daar moeder en dochter Catrien en Geertrude bijgekomen. Behoudens Geertrude zijn allen verpleegkundige en gaan ook assisteren in de kliniek. Geertrude bezoekt in Ghana personen uit Ghana die vanuit Nederland zijn teruggezonden naar Ghana. Met behulp van de stichting waar zij werkt worden deze mensen ondersteund om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar evenals de andere dames helpt Geertrude in de dagopvang en is veel bij de weeskinderen om hiermee te spelen en te knutselen.

Vanmorgen, maandag 25 februari, zijn we naar de kliniek geweest om een grote hoeveelheid  spullen af te geven. De dames hadden voor meer dan € 1.500 aan hulpgoederen voor de kliniek meegenomen.

Er moest heel wat uitgelegd worden wat de bestemming en het doel van de verschillende middelen en instrumenten was. Gelukkig was er één man die heel goed op de hoogte was en het begreep.

IMG_0497 - kopie

De dames, die allen uit Woerden komen, hadden vooraf allerlei activiteiten ontplooid om geld voor de stichting bij elkaar te krijgen. Nadine en Bertine hebben € 2.800,00 bij elkaar gebracht en Catrien en Geertrude € 2.111,55, totaal dus € 4.911,55. Als stichting zijn we hier natuurlijk heel blij mee. Het totale bedrag komt bij de huidige koers overeen met GHȼ 12.475.

De bestemming was snel gevonden. Vorige week is er gestart met twee projecten voor de kliniek, een gebouw met twee toiletten en twee douches. En het tweede project: watervoorziening voor het hele complex.

De kosten voor het watervoorziening project bedragen GHȼ 12.290. Dus met elkaar zorgen de dames voor de volledige watervoorziening van de kliniek in Nsoatre.

De voorziening bestaat uit vier watertorentjes met een polyester tank, die gevoed worden vanuit een buiten het terrein liggende pomp, die handpomp wordt voorzien van een elektrische pomp. Om de pomp te beschermen komt er een omheining. Via een lange pijpleiding die op een diepte van twee meter komt worden de vier torens gevoed met water. Vanuit de torens wordt via leidingen en kranen het water naar de diverse afdelingen gedistribueerd. De elektrische pomp gaat ondergronds gevoed worden via een leiding die vanuit een ca. 100 meter verder gelegen bovengronds net moet komen. Dit alles kan dus gefinancierd worden door de actie van onze gasten.

IMG_0503 - kopie

Vorige week is begonnen aan het toiletgebouw met het vervaardigen van de betonblokken. De betonblokken waren inmiddels gereed en door het warme weer al voldoende uitgehard. Vanmorgen keken de dames, onder leiding van een trotse Solo, vanaf de veranda van het kraamcentrum naar de werkzaamheden.

IMG_0502 - kopie

De lijnen voor de fundering waren uitgezet en de werkers begonnen juist met het uitgraven. Eerst moet met een pikhouweel de harde grond worden losgehakt.

Bertine en Nadine kunnen het hele proces van watervoorziening en gebouw volgen want het is de bedoeling dat half mei alles klaar is.

Tegen zes uur vanavond is het voor het eerst gaan regenen gedurende de periode van ons verblijf. De natuur is lekker opgefrist.

2 gedachten over “HULP AAN DE KLINIEK IN NSOATRE

  • 28.02.2013 om 19:22
    Permalink

    Ja ze graven de fundering uit storten er een dus laagje beton in, uitvlakken en metselen

  • 28.02.2013 om 14:47
    Permalink

    Zijn ze gewend om ook een fundament aan te leggen, dus met grove stenen/grind, of graven ze een paar decimeter diep en leggen ze daar de steenblokken direct op de aarde?

Reacties zijn gesloten.