KANTRO

Vorig jaar op vrijdag 25 mei zijn Ad Pronk uit Woerden en zijn dochter Wendy naar Kantro gegaan. Het dorp was moeilijk te bereiken door de slechte weg en ze kwamen ook nog een keer vast te zitten in de modder. Maar ze bereikten toch Kantro. Ze waren onder de indruk en aangeslagen van de slechte omstandigheden in het dorp. Er was geen voorziening van water. Ze besloten om een pomp te financieren.

IMG_0396

In januari, dit jaar, werden we gebeld dat er een afvaardiging uit Kantro was met een ziek meisje. Door de droogte waren de omstandigheden zodanig verslechterd dat er kinderen ziek werden. We besloten om onmiddellijk te laten boren en twee weken later was er goed drinkwater. Op de foto is de pomp te zien. Het zieke meisje is enige tijd opgevangen onder de hoede van Solo en Regina.

IMG_0417

Vandaag, dus zaterdag, zijn we met zijn zevenen in de auto, twee in de bagageruimte met ook nog een koffer en tassen met kleding, naar Kantro gegaan. In Kantro zijn de dames druk geweest met het uitdelen van kleding aan kleine kinderen. De bevolking was erg blij, vriendelijk en dankbaar en dat was heel fijn om te ervaren. De omstandigheden zijn inderdaad erg slecht in dit gebied. Er zijn diverse dorpjes in het gebied en er is geen school en de weg is zelfs nu in deze droge tijd erg slecht berijdbaar. De meeste dorpjes zijn eigenlijk alleen met motor, fiets of lopend te bereiken.

IMG_0420