LEKKER!

25 en 26 oktober 2014

Met lekker zou ik de zaterdag en zondag willen typeren. Zaterdag lekker gegeten bij Eusbett, peppersteak, salade en een flink bord echte friet. Zaterdagavond de verjaardag van Amanda, cake, limonade en allemaal een zakje popcorn, meegenomen uit Eusbett. Zondag heerlijk koel weer, dus onder de 30 graden en zondagmiddag heerlijk gegeten een ‘sauce’ diverse groenten, kruiden en stukjes kip en daarbij gekookte rijpe planteen ‘boiled ripe plantain’ een maaltijd klaargemaakt door Solo.

Na de inkopen bij Melcom dus zaterdagmiddag naar het Eusbett hotel om wat te drinken en daarna westers te eten. Zoals gebruikelijk werd de maaltijd niet voor allemaal tegelijk opgediend, daar heeft men in Ghana veel moeite mee. Helaas was er zaterdag geen ijs, men heeft meestal lekker schepijs in allerlei smaken. Wel was er de popcorn machine en konden we 20 porties popcorn meenemen voor de kinderen. Enkele meisjes hadden gevraagd of we dat mee wilden nemen en wilden ons geld geven voor een portie. Ja, de grotere kinderen hadden nu allemaal geld, eerlijk verdient bij oma en opa. De meisjes voor de grote schoonmaak van ons huis en de jongens voor het opruimen van de tuin. Maar daar zullen we maar niet aan beginnen om ze te laten betalen.

22 IMG_2952

’s Avonds na de ingekorte avondsluiting was er de viering van Amanda’s verjaardag. Oma had een grote cake gebakken en versierd met negen kaarsjes, parapluutjes en ballonnen. Ze kwam met de brandende kaarsjes binnen en Amanda mocht ze uit blazen. De meiden uit Nederland hadden een mooie hoed gemaakt. Er was cake, crackers, flesjes limonade en dan nog allemaal een zakje popcorn. Dus het was feest. Christian, het zoontje van Solo en Regina, zorgde voor de muziek.

IMG_296322 IMG_2951

 

 

 

 

 

 

Zondag zagen we de kinderen keurig aangekleed naar de zondagsschool en jeugddienst gaan. Wat worden ze groot en wat kleden ze zich keurig, het zijn echte pubers. Het is een lust om ze zo met elkaar lopend de poort uit te zien gaan.

Wij zijn daarna naar een preek gaan luisteren. Daarna kwam Solo met Christian een poosje op visite. Om 3uur kwam Solo met schalen vol met schoongemaakte groenten enz. aanlopen en is hij bij ons de maaltijd klaar gaan maken. Regina kwam even later op visite, even later kwam de junior zus van Regina, waarschijnlijk een dochter van een tante, met Christian aanlopen en kwamen ze er bij zitten. Ze bleven niet eten want de grote hoeveelheid groenten die wij en ook Solo eten, lusten ze niet. Zij aten rijst vertelde Solo. Dus hebben we gezellig samen met Solo gegeten en hadden we ook nog ijs na. Regina is gestopt met werken, maar toch ging ze zondagavond met Christian terug naar Sunyani, terug naar de slechte achteraf behuizing.

Zondagavond tijdens de avondsluiting bleek dat Clement, George en Sarah er niet waren. Wat bleek! Alle drie waren leider van een jeugdgroep van de kerk en hadden een overlegvergadering. Toch fijn om te vernemen dat er al drie van onze weeskinderen leiding geven aan jongere kinderen en zijn ingeschakeld in het jeugdwerk.

Na de avondsluiting vroegen Rachael, Hannah en Mercy of ik morgenavond een film wilde vertonen. Nu dat kan maar dan moeten we vroeg beginnen. Ze wilden graag de film over Adam en Eva, dus de Bijbelse geschiedenis t/m Abraham, zien. Helaas heb ik die niet meegenomen deze keer. Dus nu om 5.30 uur maandagavond de film over het Bijbelboek Ruth.

Er ligt weer een nieuwe week voor ons, de derde week is alweer ingegaan! De jongens waren om 08.00uur al weer aan het rommel opruimen. Conclusie: geen school de vierde stakingsdag.

Eén gedachte over “LEKKER!

  • 29.10.2014 om 17:48
    Permalink

    Wat fijn om te lezen dat Amanda een leuke verjaardag heeft gehad!! Nog heel veel plezier.

Reacties zijn gesloten.