EINDE STAKING?

Maandag 27 oktober 2014

Opnieuw wordt er gestaakt en zijn de kinderen bij huis. Maar er is hoop, om 9uur deze ochtend is de dominee in conclaaf gegaan met het hoofd van de school. De dominee vindt dat het genoeg is geweest en wil ze bewegen om morgen weer aan het werk te gaan.

23 IMG_2973De jongens en meisjes uit ons weeshuis waren al vroeg bezig met het terrein schoon te maken, alle bladeren en takken worden verwijderd. Dat was ook wel nodig na de zware regen en wind van zaterdagavond. De jongens zijn ook dode bomen aan het omhakken en dat is niet eenvoudig want teakhout is keihard. Ik heb de jongens gezegd dat ze het hout kunnen verkopen als brandhout, dan hebben ze weer een zakcentje.

Michael kwam me vanmorgen vertellen dat hij wat later was omdat zijn moeder ziek was en hij haar eerst haar medicijnen moest brengen. Vrijdag kwam hij pas om 09.30uur en had ook een mooi verhaal. Ik vertelde hem dat wanneer we vroeger te laat op school kwamen we ook steeds een ander smoes moesten verzinnen, toen liep hij lachend weg.

23 IMG_2966

Het is deze ochtend maar 23° en bewolkt, lekker weer voor de jongens om te werken.

Het is vandaag de 53e verjaardag van Georgina, leidster van de jongste groep op de 23 PICT0518dagopvang. Voor bezoekers van het werk van onze stichting een bekende dame. Georgina was een van de eerste medewerksters en een door ons zeer gewaardeerde, niets is haar teveel altijd staat ze klaar voor de kinderen. Tiny is haar een kleinigheidje gaan brengen.`

Om 12.00uur liet het schoolhoofd weten dat de school morgen weer gaat starten. De regering is nog met overleg bezig maar gelukkig zijn ze hier verstandig. Dus de meiden kunnen starten met hun stagewerk, alhoewel ze vandaag al druk bezig zijn met de weeskinderen. Hierdoor krijgen ze al aardig inzicht in het onderwijs systeem die kennelijk behoorlijk afwijkt van die in Nederland, begrijpen we.

Inmiddels is de temperatuur al weer opgelopen tot 29°.