VERJAARDAG AMANDA!

Zaterdag 25 oktober 2014

Vandaag is Amanda 9 jaar geworden. Na het ontbijt zijn we haar gaan feliciteren en hebben het cadeautje van haar adoptieouders gegeven.

21 IMG_2928

Amanda’s vader werkte bij een wegenbouw bedrijf welke enkele wegen aanlegde in Nsoatre. Amanda’s moeder was 8 maanden zwanger toen het wegenbouw project in Nsoatre gereed was. Amanda’s moeder werd verteld dat ze naar het volgende project gingen in Atebubu. Zij zou haar man volgen, na de geboorte. Sinds het vertrek van Amanda’s vader in september 2005 hoorden ze niets meer van hem. Ondanks allerlei naspeuringen werd er nooit meer van hem vernomen. In januari 2009 raakte Amanda’s moeder opnieuw zwanger en ze besloot tot abortus. De illegale abortus verliep slecht en ze stierf.

Vanavond is er een verjaardagspartijtje voor Amanda. Tiny heeft gisterenavond een grote cake gebakken voor het feestje.

21 IMG_2935

De vijf oudste meisjes, Sarah, Martha, Mercy, Rachael and Hannah zijn vanmorgen ons huis van binnen en van buiten aan het schoonmaken. We moeten constateren dat ze het beter doen dan Lucy. Ook de buitenkant wordt nu afgeboend en die hebben we nog nooit zo mooi gezien. We dachten dat de vlekken in de muur zaten maar het blijkt vuil te zijn. Zelfs het horrengaas wordt afgeboend en daar komt veel vuil af, je kunt zien dat het nooit eerder is gedaan. Het huis wordt weer mooi wit en blauw. En met elkaar hebben ze veel lol.

21 IMG_2934

Vier jongens, Clement, George, Benson en Gideon zijn samen met Solo de berg rommel in onze tuin aan het opruimen. Ook dat is een hele klus en daar zullen ze nog wel enkele keren mee bezig zijn.

In elk geval hebben zowel de meisjes als de jongens een zakcentje verdiend.

21 IMG_2940

Vanmiddag hopen we samen met de 4 gasten uit Nederland in twee taxi’s samen met Solo naar Melcom te gaan in Sunyani, want we moeten inkopen doen.