HET VERHAAL VAN SOLOMON BOATENG OVER DE HULPVERLENING IN NSOATRE

De snelle ontwikkeling vanaf 2000 (4)

De algemene conditie van de Presby scholen was erg slecht en niet opbouwend voor kinderen, vooral de Presby basisschool B. Soms kwamen er geiten, schapen, kippen etc. binnen terwijl de kinderen les kregen, omdat het niet afgesloten was. Ik ben blij dat tussen 2010 en 2014, alle Presby scholen zijn gerenoveerd.

16.1Het kwam aan het licht dat de kinderen van de cluster van Presby scholen geen drinkwater kregen en daarom de weg moesten oversteken om water te kunnen drinken, wat resulteerde in incidenten van auto-ongelukken met kinderen, hoewel zonder dodelijke afloop. Stichting Kinderhulp Ghana en Heart for Children Ghana, die hart hebben voor de kinderen en hun uiterste best deden om dit op te lossen, voorzagen in een boorgat voor deze kinderen in 2011.

16.2

Kinderen van de cluster van Presby scholen urineerden onder bomen, naast hun schoolgebouwen en op andere plekken op het terrein, omdat er geen sanitaire voorzieningen waren voor de kinderen en alle leraren. Dit bracht een gezondheidsrisico met zich mee voor de kinderen en de leraren en in 2011 werden de kinderen en de leraren voorzien van sanitair.

16.3Toilet faciliteiten op de kraamafdeling in het gezondheidscentrum van Nsoatre waren erg slecht en zwangere vrouwen die van de faciliteiten gebruik maakten, raakten geïnfecteerd met verschillende ziekten met alle gevolgen van dien voor het ongeboren kind. Daarnaast was er geen beschikking over water in het Nsoatre gezondheidscentrum voor huishoudelijk gebruik. Stichting Kinderhulp Ghana en Heart for Children Ghana zagen de urgentie om dit probleem op te lossen en nu hebben zwangere vrouwen toegang tot goede toilet faciliteiten, douches met heet water en 24/7 beschikking over water.

16.4

Onderwijs is de sleutel voor ontwikkeling van elke natie, daarom moet het prioriteit hebben. Daarom hechten Kinderhulp Ghana en Heart for Children Ghana belang aan onderwijs. Daarom werd de bouw van een Senior High School noodzakelijk geacht om de kennis van de mensen van Nsoatre en omgeving te bevorderen met name op het gebied van landbouw, aangezien dat de meest voorkomende beroepssector is. Nu is daar namelijk maar één voortgezet onderwijs voor heel Nsoatre en omgeving. Dus een extra zou de bevolking erg helpen.

Een ander belangrijk aspect wat al langer om aandacht vraagt, is de zorg voor gehandicapte kinderen en hun welzijn. Ik ben blij dat hun toestand onder aandacht is gekomen van Kinderhulp Ghana en Heart for Children Ghana. Zodra een vader weet dat zijn kind een beperking heeft, verstoot hij het kind en de moeder en gaat naar een andere vrouw of naar een bestemming onbekend bij de moeder. Als dit gebeurd zijn de moeders heel bezorgd en gefrustreerd. Omdat deze kinderen constant bij hun moeder zijn en niks kunnen doen om inkomen te verwerven of wat gaan verbouwen op het land, brengen zij de kinderen uiteindelijk om door vergiftiging, opsluiting zonder voedsel en water, of achterlating in het diepe woud. De moeders doen dit uit frustratie en om hun vrijheid terug te krijgen. Daarnaast heerst de overtuiging dat de geboorte van een gehandicapt kind is gerelateerd aan boze geesten die afgemaakt moeten worden. Dit is heel slecht, onmenselijk, wreed en triest.

16.5Ik ben blij dat ten langen leste, een zorg centrum is opgericht voor deze kinderen zodat zij voedsel en zorg kunnen ontvangen en hun moeders hun vrijheid terugkrijgen om iets anders te doen, weer een lach op hun gezicht hebben en hun last van stress en frustraties verlicht kan worden.