HET VERHAAL VAN SOLOMON BOATENG OVER DE HULPVERLENING IN NSOATRE

De snelle ontwikkeling vanaf 2000 (3)

15.1Mensen uit Kwabenakuma moesten meer dan 10 kilometer lopen voordat zij goed en schoon drinkwater konden bemachtigen in het droge seizoen. Het was erg slecht en triest. Dus stemde Kinderhulp Ghana ermee in om een boorgat te maken om dat probleem op te lossen.

In hetzelfde jaar, werd Presby Primary ´B´, welke zo in zo’n slechte conditie verkeerde dat de kinderen nog nauwelijks les konden krijgen, gerenoveerd.

15.2De constructie van de Junior High begon en was eind augustus klaar om in september in gebruik te nemen.

In datzelfde jaar werd ook de 1e verdieping van de grote 2-verdiepingen basisschool gerenoveerd.

Een arme maar slimme jongen uit Kwabenakuma werd gesponsord om zijn opleiding af te maken aan de Senior High.

Een ander hectisch probleem waar de mensen uit Kwabenakuma, Aduonya, Adae Boreso en andere dorpen tegen aan liepen, was het ongebreidelde dodental van zwangere vrouwen die achter op de fiets de tocht van 15 kilometer moesten maken om in het Gezondheidscentrum van Nsoatre te kunnen bevallen. Sommige stierven met hun baby’s langs de weg.

Met de tussenkomst van Stichting Kinderhulp Ghana werden er klinieken gebouwd in Kwabenakuma, Aduonya en Adae Boreso tussen 2010 en 2013. Ik ben zo blij en trots om te vertellen dat, na het bouwen van deze klinieken, bovengenoemde problemen over zijn, de gezondheid van de mensen – in het bijzonder van de kinderen die baat hebben bij de klinieken – is toegenomen, mensen hebben 24 uur per dag toegang tot gezondheidszorg en de zorgverzekering werkt. Als er problemen voorkomen die de capaciteit van het personeel in de klinieken van de verschillende dorpen overstijgen, wordt er een regeling getroffen zodat de patiënt doorgestuurd kan worden naar het gezondheidscentrum van Nsoatre of Sunyani. Dus er is een goede samenwerking ten bate van de toegang tot de gezondheidszorg voor alle mensen.

15.3

Het bouwen van de klinieken in verschillende dorpen is een grote plus voor Stichting Kinderhulp Ghana omdat er sindsdien meerdere problemen zijn opgelost. Veel levens zijn gered, in het bijzonder van kinderen die als verantwoordelijke burgers op kunnen groeien en andere problemen in verschillende dorpen kunnen oplossen in de toekomst. Het is mijn hoop en gebed dat er een mogelijkheid voor een kliniek komt voor plaatsen als Kantro en andere dorpen waar die problemen nog steeds voorkomen.