HET UITZETTEN VAN DE SHS!

Op deze donderdagmiddag is het uitzetten van het terrein van de Senior High School zo goed als afgerond. Ik verwacht dat ze maandag beginnen met het uitgraven voor de fundatie van het eerste schoolgebouw.

Solo was zeer verbaasd toen hij de afmetingen zag. Schoolgebouwen, hal voor samenkomsten, paden, parade veld, bloemstroken alles is uitgezet.

De paden zijn 4 meter breed en het toegangspad 6 meter. Tussen de twee scholen is er een afstand 68 meter en van de weg tot aan de voorkant van de hal voor samenkomsten is 50 meter en de hal is 14 meter breed. Daarachter ligt op 10 meter de toiletgroep met 12 toiletten. Het blijkt dat ze zich keurig aan mijn ontwerpplan met afmetingen hebben gehouden. En de locatie en de uitgezette afmetingen zijn dan ook in orde. Alleen de toegangsweg is om te huilen, maar daar moeten ze dan maar puin opgooien. Het plan voorziet verder in een elektrische waterpomp met watertorens, stroomtoevoer via een aansluiting op het 200 meter verder gelegen bovengrondse net, een administratiegebouw en een woning voor de toezichthouder.

IMG_2880 

Op de eerste foto zien we de mannen druk bezig met het uitzetten van het tweede schoolgebouw de plaats van de waterpomp enz. In het centrum van het terrein komt voor de hal voor samenkomsten de ‘Assembly Hall’, het paradeveld van 40 x 40 meter met in het midden de vlaggenmast.

 IMG_2886

De tweede foto is in de richting van het eerste schoolgebouw. Tussen de rode lijnen komt het schoolgebouw. De stenen voor de fundatie liggen al op het terrein.

Gisteren heb ik met de predikant gesproken en die verzekerde me dat alles was georganiseerd met betrekking tot onderwijzend personeel enz. Dus daar vertrouwen we dan maar op. We hopen in de gelegenheid te zijn om in 2015 in het begin van de zomer, DV 2e helft van mei, weer naar Ghana te kunnen gaan en dan hopen we dat alles gereed en voorbereid is. In elk geval zijn er dan nog enkele maanden om bij te sturen. Tiny wil graag in de mango tijd, en dat is eind mei, naar Ghana want ze is dol op mango’s en nu worden ze door anderen opgegeten. Dus is de tijd een goede combinatie van twee zaken.

 

Eén gedachte over “HET UITZETTEN VAN DE SHS!

  • 23.10.2014 om 19:06
    Permalink

    Leuk om te lezen. Bedankt voor uw updates!
    Groeten, fam de Jong.

Reacties zijn gesloten.