INFORMATIE!

Vrijdag 24 oktober 2014

Geen elektriciteit

Deze ochtend zijn we om 6uur opgestaan. Sinds gisterenavond 10uur zitten we zonder stroom. Wanneer we veel geluk hebben krijgen we vanmorgen weer elektriciteit, bij geluk vanavond om 10uur en bij pech over 3 dagen. De schema’s voor de besparingen zijn meestal, 12 uur, 24 uur of heel lang. Dus het was vanmorgen douchen met een dun straaltje water, want de drukpomp kan nu niet werken. Na het douchen een inspectierondje gemaakt, de eerste kinderen beginnen al te komen.

Staking

De staking duurt nog voort. Het blijkt dat de staking een algemene staking is van overheidspersoneel. Dus onderwijs, verpleegsters en artsen, rechters enz. Wat is het geval het blijkt dat de overheid de sociale premies die worden ingehouden al sinds een jaar niet meer afdraagt aan de pensioen fondsen, ziektekosten verzekering enz. Er is iemand geweest die naar het gerecht is gegaan en de zaak aanhangig heeft gemaakt en heeft gewonnen. De rechtbank heeft uitgesproken dat de overheid onrechtmatig handelt en onmiddellijk de premies moet afdragen. Het niet afdragen gaat heel ver. Wanneer ik als buitenlander in het hotel verblijft, moet het hotel  bepaalde belastingen en premies heffen, b.v. ook wanneer ik ziek wordt en moet worden opgenomen. Het hotel draagt de belastingen en premies af aan de overheid maar die draagt niet verder af.

Afin, elke regering vult zijn zakken, maar de bevolking is van mening dat deze regering in 2jaar meer heeft gestolen dan alle voorgaande regeringen bij elkaar, dus sinds de onafhankelijkheid in 1957. Ik vroeg, gaan de militairen dan niet ingrijpen? Dat is precies waar men bang voor is. Dat kan wel zijn maar onder Rawlings kwamen wij hier al en toen was het veel beter, geen criminaliteit je kon je overal ook in het donker vrij bewegen, geen stroomuitval enz.

Vandaag is er overleg tussen regering en organisaties. We hopen dat de staking wordt beëindigd. Maar tot op heden trekt de regering zich niets aan van de rechtelijke uitspraak.

Nogmaals de Senior High School

Om de lezer van de blog meer inzicht te geven in de lay-out van het terrein met de gebouwen plaats ik hierbij de plattegrond van het hoofdgedeelte van het terrein aan de hand waarvan het geheel is uitgezet. We zijn blij dat onze instructies goed worden opgevolgd, want we zien het als onze, misschien wel laatste, taak om de Senior High School vorm te laten krijgen.

19 SHS

We hopen dat we nog de gezondheid mogen ontvangen, om de voltooiing te zien van dit sluitstuk om zeer arme kinderen vanaf ongeveer 1jaar te mogen zien opgroeien en mogelijkheden te geven, totdat ze goed opgeleide jonge mensen zijn die kunnen werken aan een beter Ghana. Wanneer de 18 jaar Ghana, DV 20jaar zou mogen worden in het leven van Tiny en mij dan kunnen we misschien de voltooiing nog zien en geven we met dankbaarheid in ons hart, na zoveel genade, het stokje over aan een jongere generatie.