GENIETEN!

34.1Ik zit vanmorgen lekker op het terras te genieten. Tiny, Ria, Juliet en Naomi zijn om even na negenen vertrokken naar Sunyani. Juliet weet daar dicht bij het taxistation in een groot gebouw een drietalwinkeltjes waar ze veel buitenlandse levensmiddelen verkopen. Juliet heeft gezorgd dat ik een thermoskan met koffie heb en zo zit ik rustig naar de vogeltjes te kijken en te luisteren. In de boom voor me zijn twee duifjes een nestje aan het bouwen en kleinere vogeltjes vliegen rond en fluiten. Er zijn ook veel vlinders in allerlei kleuren en variaties. Alleen zijn de vlinders me steeds te vlug af voor een foto.

34.2We kunnen nog steeds volop sinaasappelsap drinken en er zit alweer nieuwe vrucht aan de bomen. Bente kwam er vanmorgen met een grote lege bak op haar hoofd aanlopen, toen we zaten te ontbijten, ze ging sinaasappelen plukken. Met een bak vol op haar hoofd liep ze voorzichtig terug.

Naast ons huis stond een grote plas water, Solo zei de pijp is boven de pomp afgebroken, ik zeg: je weet toch dat de schade ná reparatie in Ghana altijd groter is dan vóór reparatie. Afin, water er af en tijdelijk ducktape er om geplakt en zo hebben we weer een straaltje water. Inmiddels is ook een nieuwe pomp geplaatst en hadden we tot in de avond nog steeds geen water. Gelukkig is later de watertoevoer weer in orde gekomen.

Herbert komt met Eskil, Krister en Bente op bezoek. Herbert had een drone meegenomen uit Noorwegen, hij wil proberen foto’s te maken vanuit de hoogte. Krister is er mee aan het vliegen en dat gaat prima, maar Herbert gaat nog hoger tot boven de bomen maar terug land hij boven in de boom. Gelukkig krijgen ze hem er weer uit.

34.3Intussen is het speelkwartier van de dagopvang begonnen en zien we de kinderen druk schommelen, glijden en draaien.

Na vier uurtjes komen de dames terug met allerlei spullen. Tiny komt met de mededeling dat ze een wasmachine wil kopen. Nu dat kan maar er moeten dan ook aansluitingen gemaakt worden voor water en elektrisch. Inmiddels is ook een nieuwe pomp geplaatst en hebben we weer flink water.

34.4Zoals u weet wordt er koffie verkocht ten bate van ‘Kinderhulp Ghana’. We maken daarom enige foto’s voor de reclame. Op de foto Benson en Rachael met een pak super lekkere koffie.

Na het avondeten hebben Ria en ik een gesprek met Solo en is ook deze dag weer voorbij.