BESPREKINGEN BEGONNEN!

Zaterdag bleek opnieuw dat er grote behoefte is aan een goede loodgieter. Het gastenverblijf had geen water. Buitengekomen bij de watertoren bleek dat het water er bij de aansluiting van de pomp uitstroomde. Later bleek dat de pomp ook niet meer werkte. Dus daarna was er wel water maar geen waterdruk zodat er van douchen niet veel terechtkomt. Maandagmorgen is er een monteur geweest en die heeft een nieuwe pomp geplaatst. Gisteren bleek ook onze pomp niet meer te werken. Dus wel water maar niet lekker douchen.

Ik was al bijtijds buiten op deze zondagmorgen en Bente was nog in haar nachtjapon al druk bezig met de verzorging van haar geitje.

Gisterenmorgen las ouderling Den Besten op deze 1e lijdenszondag een preek van ds. Van der Net : De eerste lijdensaankondiging van de Heere Jezus Christus .

Toen we na de dienst bij elkaar zaten aan de koffie was Bente verdrietig; het geitje, een bokje die ze Max heeft genoemd, mekkerde steeds en zij dacht dat het kwam omdat ze hem niet goed verzorgde.

Zondagmiddag hebben we zonder stroom gezeten maar gelukkig was het maar 2 uurtjes en voor kerktijd hadden we weer stroom, het valt tot op heden erg mee.

Om 5.30uur was het weer kerktijd. Ouderling Schalk las een preek van ds. Hofman: Jezus geneest een melaatse .

Vandaag hebben Ria en ik een uitvoerig gesprek gehad met de aannemer. Eerst is er een toelichting gegeven op de stand van zaken en de toekomstfilosofie van de stichting. Vervolgens zijn lopende en toekomstige projecten doorgenomen. Ook veel bijkomende zaken zoals preventief onderhoud zijn besproken. Vervolgens zijn we naar het gastenverblijf gegaan en hebben punten laten zien die moeten worden verbeterd bij nieuwe projecten. Dus na een oriƫntatietijd is nu het serieuze werk voor ons begonnen van officiƫle besprekingen, overleg, aanpassingen en doorvoeren van verbeteringen. Vooral aanpassingen in de organisatie zullen wel het nodige overleg gaan vragen.

Solo is vanmiddag samen met de aannemer op pad om nieuwe elektronica proberen te vinden voor onze pomp voor de waterdruk. Voor het gastenverblijf heeft de aannemer een nieuwe pomp gebracht. Het wachten is nu op het plaatsen en aansluiten, Solo wilde dit gaan doen maar daar hebben we een stokje voor gestoken. We hebben hem duidelijk gemaakt dat hij een andere taak heeft binnen de stichting.

Uiteindelijk zijn ze 3 uur bezig geweest, een elektricien, een loodgieter en Solo. Het gastenverblijf heeft nu een flinke straal water maar bij ons is het niets geworden en Solo kwam vertellen dat het niet lukte en dat er een nieuwe pomp moest komen.

Tiny is druk geweest met de was en die hangt weer te drogen en dat gaat snel hier.

33.1De kinderen krijgen gewoon school van hun vader, zij hebben lesmateriaal enz. meegekregen vanuit Noorwegen. Bente moest de hoeveelheid regen meten en de temperatuur, nu de regenmeter zal naar verwachting tot april wel leeg blijven en de temperatuur zal op de school in Noorwegen wel verrassend overkomen. Eskil zit onder zijn muskietennet op zijn laptop te werken. Krister en Bente kijken toe.

Voor het avondeten hebben we een schema gemaakt, vanavond was er kotomle op het menu met yam en gebakken vis. Door de droogte is er geen goede kotomle te koop, onze dames koks, Juliet en Naomi, stelden voor om hiervoor in de plaats witte kool te nemen en dat op dezelfde wijze klaar te maken. Nu dat smaakte heerlijk.

33.2

33.3

 

 

Niet alles wordt opgegeten en wat overblijft willen de weeskinderen maar wat graag. Ze hadden net gegeten maar dat is geen probleem voor ze, ze kunnen heel wat eten aan.